Всяка жена допуска тези грешки при носенето на златни бижута


Всяка жена допуска тези грешки при носенето на златни бижута
Снимка: iStock/Guliver

Когато говорим за златни бижута, веднага си представяме нещо старомодно: семейни комплекти, наследени от нашата баба или старомодни бижута с разноцветни камъни.

Но ако се научим да избираме и да комбинирате правилно моделите от този метал, може да създадем много стилни и модерни визии. Важното е да не допускаме грешките, които допускат всички жени при носенето на златни бижута.

Грешка №1: Ограничаване единствено до класически нюанси и чисто злато

Ако все още не сте запознати с концепцията за goldfield, сега е моментът. Това е издръжливо златно покритие, което не се износва и не потъмнява. Чудесен вариант е за тези, които просто се опитват да впишат златни нюанси на бижутата в своя стил. Същевременно бижутата с това покритие са по-достъпни по отношение на тяхната цена.

Друг модерен вариант е розовото злато. Този нюанс е особено популярен днес не само в бижутата, но и в дрехите и дори в предметите от интериора. 

Грешка №2: Комбиниране на златото само със злато

Съвременните тенденции дават възможност за комбиниране на бижута, изработени от различни метали. Злато, платина и сребро могат да присъстват в стайлинга ви едновременно, така че забравете за ограниченията.

Можете да си купите аксесоарите, които харесвате, както от злато, така и от сребро, и да ги комбинирате - подобна комбинация винаги изглежда свежа.

Грешка №3: Стриктно спазване на правилото за трите пръстена

Правилото, че на всички 10 пръста може да се носят общо най-много три пръстена, отдавна е остаряло. Можете спокойно да комбинирате различните си модели. Комбинация от различни форми, цветове и размери е удачен вариант. Само не забравяйте, че бижутата трябва да се допълват хармонично и да са в един стил.

Грешка №4: Носене на злато само със скъпоценни камъни

Днес е модерно да се направи избор в полза на еко декорациите. Вместо на остарели модели от злато и диаманти, обърнете внимание на комбинацията от този метал с полускъпоценни и естествени камъни с екзотични имена - черен оникс, ахат и други. Те не само ще подчертаят индивидуалността ви, но и според експерти ще ви дадат сила и енергия.

Грешка №5: Комбиниране на златисти дрехи със златни бижута

Привличащите вниманието златисти дрехи, съчетани със златни бижута, изглеждат безвкусно и вулгарно.

Не забравяйте, че акцентът във визията ви трябва да бъде върху едно нещо. Например, ако искате да носите големи златни бижута, съчетайте ги със семпло облекло, най-добре в тъмен цвят.

Грешка №6: Носене на златни комплекти

Носенето на златни комплекти отдавна е демоде. В случая възможностите ви за творчески подход са ограничени. Създайте свой собствен стил и не се страхувайте да експериментирате със златото в различните му разновидности и нюанси.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама