За 20 секунди: Трик, с който ще разберете дали шоколадът е истински


За 20 секунди: Трик, с който ще разберете дали шоколадът е истински
Снимка: iStock

Що се отнася до насладата от сладкото, шоколадът е на първо място в списъка на любимите храни. Но как да разберете дали консумирате истински или фалшив шоколад?

Вижте още: За ценители: 5 места за вино в София (СНИМКИ)

Има различни трикове, с помощта на които можете да разберете дали закупеният от вас шоколад е качествен или не.

Това зависи от начина, по който се счупва, както и от звука, който издава.

Висококачественият шоколад ще издаде силен звук при счупване, докато по-нискокачественият ще се натроши. Обърнете внимание и на скоростта, с която се топи шоколадът. Шоколадите с по-висок процент какаово масло се топят между пръстите, тъй като какаовото масло има ниска точка на топене (топи се при температура около 35 градуса по Целзий).

Хубавият шоколад не се топи веднага, той трябва да е стабилен и твърд, трябва да е ярък и лъскав, когато го счупите до ухото си, трябва да чуете „цък“. Друг трик, за да проверите дали шоколадът е истински е, че когато го държите между пръстите си и го ядете, той не трябва да се топи в ръцете ви около двайсетина секунди. Има още нещо интересно, опитайте се да си запушите носа и да ядете шоколад, когато започва да се топи в устата ви, махнете ръката си от носа си и ще усетите по-интензивен вкус на шоколад“, казва Александър Симич от компанията „Бари Калебаут“.

Шоколадът е крайният продукт, получен от преработката на какаовите зърна, от които се получават основните суровини: какаова маса, какао на прах и какаово масло. В допълнение към тези съставки, основно мляко и захар се комбинират в определен процент.

Вижте още: Имени дни през април 2024: Вижте кой трябва да почерпи

Наличието или отсъствието на някои съставки, различното им количество и комбинация правят различните видове шоколади.

Това са основните видове: черен, бял, млечен

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама