За да бъдете истински щастливи, открийте страстта на живота си


За да бъдете истински щастливи, открийте страстта на живота си
Снимка: iStock

Ако погледнете хора, които не са доволни от това, което правят, може да забележите, че в живота на повечето от тях няма място за страст. Защо?

Последните проучвания показват, че около 75% от възрастните дори не знаят истинската си страст. Всички те живеят в съответствие с идеалите и правилата на другите хора. Ако сте един от тях, не се обезсърчавайте. Можете да намерите своята страст и да живеете с нея, и трябва да бъде така!

Като се има предвид огромния брой хора, за които печеленето на пари е на първо място (което не оставя почти никакво време за хобита), очевидно е, че да намерите истинската си страст, да не говорим за това да ѝ обърнете внимание, не е лесно.

Ако погледнете на търсенето на вашата страст и начините да я оживите като игра, като безгрижно дете, ще ви бъде по-лесно да разберете защо сте дошли на този свят.

Много от нас са склонни да подценяват страстите и талантите си, защото ни се струват твърде прости, но всъщност, ако нещо ви се струва лесно, това е правилното за вас. Ако е лесно, тогава носи удоволствие, а удоволствието е страст.

Вземете лист хартия и напишете нещо, което ви е лесно, било то ваша работа, хоби или някаква дейност от детството. Колкото повече пишете, толкова повече научавате за себе си. Но това е само началото. Може и да имате повече от една страст. Така че, ако можете да намерите връзки между дейностите, които сте написали, проверете това.

НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА БЛАГОДАРИШ НА БОГ ЗА ЛОШИТЕ ДНИ

Какво ви прави щастливи? От какво греете?

Сложете звездичка срещу всяка лесна за вас дейност, на която сте готови да се отдадете всеки ден, като по този начин печелите щастие и мир. Щастието и спокойствието - това е страстта.

Какво бихте правили всеки ден, ако нямате нужда от пари, ако всичките ви нужди бяха задоволени и можете да правите само това, което искате?

Може би броят на вашите страсти не е ограничен до една или две. Просто мечтайте за това, което бихте направили, ако имате пълна свобода. Свободата е страст. За да продължите след страстта си, имате нужда от смелост, но страстта води до желанието да направите всичко възможно най-добре. И когато нещо събуди това желание у вас, това води до успех.

За какво обичате да говорите, да четете, да получавате нова информация?

Когато човек има страст към нещо, това веднага е очевидно: лицето му свети, тялото му става по-подвижно и тази тема никога не му се струва скучна. Ако не знаете за какво искате да говорите (защото това се случва от само себе си по навик), попитайте приятелите си за това. Ако можете да прекарате часове в търсене на информация за нещо в Интернет, ако събирате списания и книги за това ... това е вашата страст.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама