Положителното мислене може напълно да промени живота ви


Положителното мислене може напълно да промени живота ви
Снимка: iStock

Защо има смисъл да се премине към позитивно мислене и как работи то? Животът е доста сложно нещо. И в него, за съжаление, има много повече проблеми, отколкото спокойствие и радост. Но това не означава, че трябва да се откажете и да виждате само лошата страна на нещата. Положителното мислене ви позволява да се промените и да живеете живота си по по-добър начин.

Положителното мислене прави човек по-ефективен

Оптимистът се фокусира върху въпроса "Как?", а песимистът се фокусира върху "Защо?". Но самата концепция на "Как?" предполага практическото приложение на решения, което означава опит, търсене на нови начини за действие и извеждане на ситуацията на ново ниво. Що се отнася до песимистите, въпросът "Защо?" автоматично не им позволява да продължат напред.

Оптимистът вижда възможности, песимистът вижда пречки

По принцип точно така изглеждат нещата. Когато човек с позитивно мислене вижда ново преживяване, песимистът вижда трудности и загубено време, което би могло да бъде изразходвано за нещо полезно. Много песимисти обичат да говорят за изгубено време, въпреки че самите те не знаят как ефективно да използват това, което имат.

Оптимистът по-ефективно решава ежедневните задачи

Изразът "Как да се справя с тези трудности отново...", толкова характерен за песимистите, им пречи ефективно да управляват рутината си. Но това не притеснява оптимистите. Те просто знаят, че това трябва да се направи и е необходимо да го направят веднага, за да не съжаляват по-късно.

НЯКОЛКО ИСТИНИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ В ЛОШИ ДНИ

Оптимистите намират по-лесно общ език с другите

Това е характерно както за оптимистите, така и за повечето реалисти. Но при тези, които се характеризират с негативно мислене - всичко е много по-сложно. Те трудно намират приятели, защото единственото, което правят, е да се оплакват от живота си. Но за оптимиста няма значение, че другите гледат на живота през тъмни очила. Важно е ефективността, с която преодоляват препятствията по пътя си.

Оптимизмът помага да продължите напред

Оптимистът не си задава въпроса "Защо?". Той ясно вижда перспективите за всяка ситуация и приблизителните начини за постигането на целите си. Освен това оптимистите виждат всички перспективи, както проспериращи, а целта е именно търсенето на онези решения, които ще доведат до най-добрия резултат. Но дори и да не се получи всичко, за тях това не е проблем. Те вярват, че във всеки случай ситуацията ще се подобри.

Положителното мислене ви кара да се чувствате по-добре

Точно както хипохондриците откриват и провокират куп симптоми на различни заболявания сами по себе си, така оптимистите знаят как да настроят телата си, за да функционират ефективно. И дори ако здравословните проблеми внезапно започнат - това не е причина да губите надежда, защото за всичко си има лек.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама