Няколко истини, които ще ви помогнат в лоши дни


Няколко истини, които ще ви помогнат в лоши дни
Снимка: iStock

Чувствали ли си се някога, меко казано, извън форма? Какво правите обикновено в такива моменти? Може би се затваряте вкъщи и се скривате от света? Или пък си изкарвате гнева на любимите хора? Следващият път, когато имате лош ден, просто си спомнете за една от тези истини.

Поговорете с някого, ако се чувствате зле

Има само един начин да оцелеете от неприятностите, объркването или неудобството: говорете с някой, на когото вярвате. Докато това не се случи, това е като да сте в тъмна пещера, входът на който е покрит с тежък камък. Приятен разговор, като че ли ще премести този камък настрана и в пещерата ще започнат да проникват слънчевите лъчи. И вие веднага ще осъзнаете, че сте важни и не сами. И се справяте по-добре. От най-киселите лимони, които животът ни поднася, можем да си направим лимонада. Нали?

Аз съм важна/важен

Да, така е. Вие сте важни и много ценни. Всеки човек е уникален и има своята мисия в живота. Вие можете да повлияете на хората около вас. Затова вървете и направете нещо хубаво на някой познат или дори непознат. Изпратете писмо с благодарност или просто топли думи. Ако на някой от приятелите ви му е тежко в момента, потърсете го и му помогнете.

Ще имам и други лоши дни

Такива дни са само част от живота ни. За да оцелеете, трябва да бъдете по-мили със себе си. Направете нещо, с което да се развеселите. Няма значение какво - купете си нещо ново, ароматно кафе, поредица от добри стари филми, разговаряйте с приятел, разходете се. Почувствайте щастието.

АКО ИСКАТЕ ДА ПОСТИГНЕТЕ МЕЧТИТЕ СИ, СПАЗВАЙТЕ ТЕЗИ 5 ПРАВИЛА

Не всичко, което блести е злато!

Снимки, които виждаме в социалните мрежи, невинаги са верни. Като правило, хората дават на света перфектния образ на себе си: без проблеми, слабости и недостатъци. И това е напълно нормално. Помнете, че пред вас има само едно изображение и не знаете какво стои зад това.

Великият успех е краят на дългото пътуване

Каквото и да ви казват, отнема време, за да се излекувате, да пораснете, и като цяло, всяка голяма промяна не става веднага. Всеки ден правете една малка крачка към целта и бъдете любезни към себе си - особено в най-лошите дни. Вярвайте! И не спирайте да вървите напред!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама