Ето как лесно да укрепите взаимоотношенията си с партньора


Ето как лесно да укрепите взаимоотношенията си с партньора
Снимка: iStock

Първоначалният период на връзката е време на романтика и приятно безразсъдство. Но не може да продължи вечно. Как да поддържаме връзка на следващия етап, когато празникът на страстта приключва и започват съвместните делнични дни?

Колкото и да е прекрасно началото на романса ви, състоянието на луда любов неизбежно спира в един момент. То се заменя с доверие, благодарност, чувство на увереност и комфорт. Но рано или късно може да дойде моментът, когато откриете, че не сте изпитвали ярки чувства към партньора от дълго време. Много двойки изпитват подобна криза. Може ли да се избегне? И ако вече се е случила, как да се измъкнем от кризата без помощта на психоаналитик? Вижте най-добрите съвети:

Мечтайте за бъдещето заедно

Говорете за бъдещето, обсъдете мечти и планове. Подкрепете партньора си в неговите на пръв поглед безумни начинания. Да кажем, че той иска да се гмурка, а вие никога не сте били привлечени от нещо такова. Не заявявайте категорично, че смятате това начинание за загуба на време. Не обезсърчавайте партньора да сбъдне мечтата си. Това е просто егоистично. По-добре помислете къде ще отидете да се гмуркате и кажете как ще го подкрепите от брега.

Оценявайте изненадите

Не става въпрос за хубав подарък без причина или непланирана закуска в леглото. Оценете неговите малки жестове, навиците и уменията на вашия партньор. Знаете ли, че в детството е бил вратар на училищен футболен отбор? Или че е учил френски в университета и все още говори добър език?

Толкова е страхотно да разберете, че приятелката ви обича сладолед мента или знае как да плете. Нови, дори незначителни неща, които откривате в партньора си, ще ви помогнат да видите и оцените неговата уникалност.

Приемете несъвършенствата на партньора

Опитите за промяна на партньора развалиха много отношения. По-добре променете отношението си към неговите слабости или странни характеристики. Ако те не ви смущаваха в началния етап на връзката, тогава е напълно възможно да се примирите с тях. Не позволявайте на малките неща да разрушат магията на вашия съюз.

ЕТО КАК ДА ЗАВЛАДЕЕТЕ ЕДИН МЪЖ ЗАВИНАГИ

Не позволявайте на вашите емоции да ви влияят

Емоциите са само етикети, които окачваме от химичните процеси и реакции в тялото. Те зависят от хормоните, биоритмите, сезона, биохимичния състав на кръвта и т.н. Да предположим, че просто не сте се поспали достатъчно или сте уморени по време на работа - и сега вече сте готови да се карате с партньора си.

Как да се научим да управляваме емоциите? Повечето хора се възползват от медитации, йога или дихателни практики. Но можете да намерите свой собствен път: тичане, доброволческа работа, арт терапия или нещо друго.

Споделете тайните си

Колкото по-добре разбирате какво чувства и мисли вашият партньор, защо той или тя се държи по този начин, а не по друг начин, толкова повече се доверявате един на друг. Не бива да имате тайни от партньора си, покажете му своите страхове, слабости или неприятни факти от живота ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама