За да не стане мътна саламурата на киселите краставички, направете това


За да не стане мътна саламурата на киселите краставички, направете това
Снимка: Photo Mix / Pixabay

Мътната саламура на киселите краставички е проблем, с който се сблъсква почти всяка домакиня. Той се дължи на грешки, допуснати в процеса на приготвяне на туршията. Ако искате саламурата да остане прозрачна, трябва да направите следното:

1. Накиснете предварително краставичките

Опитните домакини не само измиват краставиците, но и ги накисват предварително във вода. Това гарантира, че мръсотията по тях ще бъде премахната напълно и саламурата няма да стане мътна.

2. Накиснете предварително свежите подправки

Не само краставичките, но и свежите подправки, които се използват за приготвянето на туршията, трябва да бъдат предварително накиснати във вода. 

3. Дозирайте правилно оцета

Не правете експерименти с качеството и количеството на оцета. Придържайте се стриктно към рецептата. Оцетът инхибира микробната активност, което позволява на туршията да "издържи" цяла зима.

4. Не слагайте по-малко сол

Много домакини умишлено намаляват количеството на солта с идеята, че по този начин ще приготвят по-здравословен продукт. Но в случая солта играе ролята на консервант и ако тя е в недостатъчно количество, това ще доведе по разваляне на туршията.

5. Стерилизирайте не само бурканите, но и капачките

Важно е да стерилизирате добре не само бурканите, но и капачките, за да не останат микроби върху тях. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама