Защо да избягвате нарязания хляб?


Защо да избягвате нарязания хляб?
Снимка: iStock

Нарязаният хляб е популярен и удобен вариант за много домакинства. Той е маркетингов трик, на който можете да се хванете и вие, защото ви улеснява. А това се използва от търговците, и без да е по-добър, излиза по-скъп.

Най-опасното е, че нарязаният хлябът се разваля по-бързо, тъй като този процес увеличава площта, върху която се образуват плесени. За да се избегне това, той се обработва с консерванти като аскорбинова киселина и етилов алкохол. Така в крайна сметка получавате „консервиран“ продукт - нещо, което бихте искали да е прясно. С това значително увеличавате рисковете за здравето си.

При рязането на хляба в промишлени мащаби, въртящите се ножове на машините се смазват с машинна смазка. И макар филийките да не се слепват и да изглеждат спретнати, хлябът става още по-токсичен за вас.

КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО, АКО ЗАСПИВАТЕ В 22 ЧАСА

Ето защо е много по-добре да си купувате хляба цял от кварталната пекарна. Въпреки краткия си срок на годност, е много по-добър.

Освен това, хлябът се съхранява в хартия или увит в кърпа, което предпазва от плесените и остава мек по-дълго време.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама