Защо е по-добре да смените дрехите веднага щом се приберете


Защо е по-добре да смените дрехите веднага щом се приберете
Снимка: iStock/Guliver

Когато най-накрая се върнете у дома след напрегнат работен ден, често сте толкова изтощени, че просто нямате сили да смените дрехите си. Готвите вечеря, миете чинии и слагате децата си да спят, докато носите същите дънки и суичър, които сте облекли сутринта. Но се оказва, че този навик в крайна сметка не е толкова безобиден и може да навреди на здравето и външния ви вид. Ето защо е добра идея да се преоблечете веднага щом се приберете вкъщи.

Вижте още: Всичко, което трябва да знаете за пролетния детокс

1. Не е добре за вените ви

Любимите ви тесни дънки със сигурност могат да ви накарат да изглеждате страхотно, но ако не ги свалите, когато се върнете у дома, това няма да е от полза за вашето здраве. Дрехите, които носим, когато излизаме, са много по-тесни от удобните домашни дрехи и могат да повлияят негативно на кръвообращението ви. Ограничаващото облекло може да забави притока на кръв, а оттам да навреди на вените ви.

2. Можете да внесете бактерии в дома си

Въпреки че не можете да се разболеете, ако просто стоите с едни и същи дрехи през целия ден, все пак има шанс да внесете микроби в дома си, които могат да причинят различни инфекции. Някои от тези бактерии включват Acinetobacter, който предизвиква респираторни инфекции и Staphylococcus aureus, който може да причини възпаление в различни части на тялото.

Вижте още: 4 билки, които трябва да присъстват в дома на всяка жена

3. Може да причини акне по тялото

Ако имате досадно акне по раменете или гърба, добре е да погледнете по-отблизо начина си на обличане. Докато дрехите, изработени от синтетични тъкани, може да изглеждат привлекателни, те не позволяват на кожата ви да диша и улавят топлината срещу тялото, причинявайки пъпки.

Друга причина за появата на пъпки по врата или гърдите може да е навикът ви да оставате с фитнес дрехите си, след като се приберете у дома. Спортното облекло е създадено, за да ви накара да се чувствате добре, докато тренирате, но ако не го свалите след края на сесията във фитнеса, това може да доведе до запушени пори и черни точки.

4. Може да доведе до стомашни проблеми

Тесните дрехи, които се притискат в кръста ви, могат да причинят здравословни проблеми, които надхвърлят дискомфорта. Ако оказват натиск върху корема, могат да предизвикат различни храносмилателни проблеми, включително киселинен рефлукс, едно от най-често срещаните оплаквания в червата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама