Защо НЕ трябва да съхранявате картофи и лук заедно


Защо НЕ трябва да съхранявате картофи и лук заедно
Снимка: iStock

Намаляването на хранителните отпадъци винаги е добра идея. Хитър начин да направите това? Разберете кои пресни продукти могат безопасно да се съхраняват заедно и кои плодове и зеленчуци никога не трябва да са твърде близо. Тези съвети ще попречат на продуктите да се развалят твърде бързо.

Защо трябва да държите лука далеч от картофите и дори ябълките?

По принцип не трябва да съхранявате чувствителни към етилен плодове или зеленчуци с плодове или зеленчуци, които произвеждат голямо количество етиленови газове. Вероятно най-добрият пример за това е съхраняването на лук с ябълки или лук с картофи. Съхраняването на лук и картофи заедно ще ускори процеса на зреене на картофите, което ще ги накара да покълват, пускайки коренчета. Това важи и за чесъна, въпреки факта, че картофите, лукът и чесънът трябва да се съхраняват на хладно и тъмно място.

Същото важи и за ябълките

Не ги поставяйте в купа с други плодове, тъй като отделят много етиленов газ. Постарайте се да ги държите на поне 20-30 см от други плодове и зеленчуци. Помислете дали да не поставите купа с ябълки на масичката за кафе или плота.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама