Звукови битки: Град в Нова Зеландия е тормозен с музика на Селин Дион


Звукови битки: Град в Нова Зеландия е тормозен с музика на Селин Дион
Снимка: Getty Images

Селин Дион е световноизвестна певица, а музиката ѝ е печелила десетки награди. Жителите на град в Нова Зеландия обаче вече със сигурност не са ѝ фенове - от няколко месеца са подложени на нетипичен "музикален бич". Става дума за нощни състезания по високоговорители между автомобилисти с пристрастие към песните на канадката Селин Дион.

Вижте още: Не се отказва: Меган Маркъл с нов подкаст след провала

"Проглушават ни ушите и хората вече не могат да спят", казва Анита Бейкър, кметицата на Порируа, град с 60 000 жители.

Звуковите "битки" се превърнаха в тенденция в Нова Зеландия през последните години. Целта на всеки участник е да насити звука на останалите със своя собствен, разпръскван от свръхмощни аудио системи.

"Те обичат Селин Дион", допълва градоначалничката. По думите й на жителите на Порируа вече им е дошло до гуша от хитове на Селин Дион като "My Heart Will Go On" и "It's All Coming Back To Me Now", особено след като "битките" понякога продължават до два часа сутринта.

На случаен принцип, през седмицата или през уикенда, състезателите паркират със запален двигател, пускат музиката си силно и често сменят местоположението си, за да избягнат полицията.

"Това се случва в центъра на града ни, който е разположен в котловина, и така шумът отеква във всички предградия", разказва Анита Бейкър.

Кметицата казва, че е получила многобройни оплаквания от жителите на града, на които им е писнало от звуковите "битки". Понастоящем се разпространява и онлайн петиция за прекратяване на какофонията.

Бейкър възнамерява да работи с полицията за намиране на решение, тъй като по думите й не иска "хората да бягат от града заради шума".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама