Ползите от любимите ни зимни спортове


Ползите от любимите ни зимни спортове
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Когато времето застудява, ние все по-често прекарваме свободното си време вкъщи, на дивана, гледайки телевизия или ровейки се в интернет. Домашният уют върви ръка за ръка с калоричните изкушения, които водят до качването на някое и друго килце. Вместо да си стоите вкъщи и да наблюдавате снежната приказка отвътре, ви предлагаме да се възползвате максимално от зимата и да пробвате някой зимен спорт. Така не само ще се забавлявате, но и ще стегнете и тонизирате тялото си. Ако се чудите какъв спорт да пробвате, ето и нашите предложения:

Ски

Това несъмнено е най-популярният зимен спорт, който се практикува от милиони хора по цял свят. Ските са прекрасно аеробно упражнение и подобно на тичането може да изгорите над 450 калории на час. Този спорт подобрява силата, баланса, координацията и дишането. При него се натоварва цялото тяло, тъй като взимат участие различни мускулни групи – бедра, прасци, ръце, корем. Увеличава се също секрецията на ендорфин, което подобрява нашето настроение, затова ските са отлично решение, когато изпитвате стрес или депресия. За да се наслаждавате максимално от карането на ски, имате нужда от добра екипировка, която да ви предпазва от студа и вятъра, а в същото време да е удобна. Много хора смятат, че дебелите якета ще им осигурят всичко това, но всъщност много по-важно е качеството и изработката на дрехите, за да се чувствате сигурни на пистата. Ще имате нужда и от топла шапка, която да защитава главата ви.

Ски яке Weede-8000мм на Killtec с дишаща и водоустойчива Softshell материя. (http://bit.ly/2gGCmJw)

 

 Дамска зимна шапка с модерен дизайн SC WOOLIE на Adidas (http://bit.ly/2gthBy8)

 

Сноуборд

Сноубордът, който комбинира скейтборд и ски, набира все по-голяма популярност и сред жените. Вече масово може да видим по пистите момичета, които са избрали този зимен спорт. Ако сега започвате да го практикувате, може да очаквате да горите по 300-400 каларии на час. Сноубордът напряга най-вече мускулите на краката и корема. Този спорт изключително помага за подобряването на баланса и координацията. И тук имате нужда от качествено яке и пантлон, които да ви осигуряват топлина, комфорт и да не затрудняват движенията ви.

Дамски ски/сноуборд панталон на Diel Sport. Високотехнологичният водоустойчив и дишащ материал STRETCH дава сигурна защита, докато дрехата следва извивките на тялото без да ограничава движенията при екстремна активност. (http://bit.ly/2fxSgUV)

Дамско термобельо на Brille. Технологичната материя, от която е направено осигурява много добра топлинна изолация, като в същото време отвежда влагата и осигурява задържането на топлината, излъчвана от тялото. (http://bit.ly/2gGPBde)

 

Туризъм

Ако обичате да се любувате на природата и да ходите, през зимата също може да го правите. Ходенето в сняг е по-трудно, което означава, че ще горите повече калории, ще активирате метаболизма си и тонизирате цялото си тяло. Може да ходите с нормална скорост или пък да се спрете на бързото ходене, което е една страхотна тренировка на открито. И за да сте сигурни и защитени, имате нужда от топло яке и удобни обувки.

Яке W BLUME PUFFY PARKA на Helly Hansen - ветроустойчива, водоустойчива и дишаща материя. (http://bit.ly/2go57KF)

Стилни дамски ботуши W OTHILIA на Helly Hansen, които предлагат комфорт, качество и скандинавски дизайн. (http://bit.ly/2ffilcJ)

 

Кънки на лед

Кънките на лед също са супер популярен, забавен и любим спорт на много жени. С него може да тонизираме тялото си и да отслабнем, тъй като за един час пързаляне изгаряме около 450 калории. Ако практикувате този спорт ще работите най-вече за мускулите на краката, прасците и дупето. Освен това ще се погрижите за емоционалното си състояние и ще подобрите настроението си заради отделянето на ендорфини – хормоните на щастието. Карането на кънки на лед също така развива по-добра координация и концентрация. За да практикувате този спорт имате нужда от топло яке и качествени кънки.

Топла пухенка HELIUM ICE WOMEN на Jack Wolfskin. Материята е ветро- устойчива, дишаща и държи кожата суха. (http://bit.ly/2goci5y)

 

Кънки за фигурно пързаляне на Hudora. (http://bit.ly/2gn1QYx)

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама