Безплатен алпийски тролей, стрийт фитнес и фрирън на Ърбан фестивала в събота


Безплатен алпийски тролей, стрийт фитнес и фрирън на Ърбан фестивала в събота
Снимка: https://sofia2018.bg/

Вторият градски фестивал по паркур – фрирън, стрийт фитнес, баскетбол 3х3 и алпийски тролей са големите атракции на поредния фестивал „Спортувай в твоя град“, насрочен за тази събота, 11 юли, от 16 до 20 ч. в Княжеска градина до Орлов мост. Събитието се организира за девета поредна година, като в последните шест неизменно е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“. За втори път обаче в него се включват най-нашумелите хитовете напоследък в ърбан дисциплините: стрийт фитнес и паркур - фрирън.

Това лято всички активности са ситуирани в сетове в Княжеска градина до Орлов мост. Най-близо до сцената ще бъде зоната за паркур – фрирън, един спорт, който мощно набира популярност и съвсем скоро се очаква да бъде приет в олимпийската програма. Там изпълненията ще започнат в 16 ч., но загревките ще са от обяд.

Малко по към булевард „Цар Освободител“ е мястото за стрийт фитнес маниаците, които отново са подготвили уникално шоу с много музика и изключителна динамика. Началото е в 16 ч. Най-добрите майстори, сред които легендарният гимнастик Йордан Йовчев ще бъдат на линия, а всеки може да се пробва и да получи ценни съвети.

Също в 16 ч. ще започне и турнирът по баскет 3х3, който отново ще събере част от най-добрите градски тимове. Атракциите се допълват от алпийския тролей, който ще бъде опънат на две специално изградени платформи в пространството пред монумента. По въжето ще могат да се спускат безплатно всички желаещи под погледа и наставленията на един от най-добрите алпинисти на България Дойчин Боянов, изкачил без кислород най-високият връх на планетата Еверест.

Най-добрите майстори от всички спортове и активности ще се съберат пред специално изградената сцена за тържественото откриване в 17.00 ч. Участниците ще бъдат поздравени от олимпийскитя медалист Йордан Йовчев, от алпиниста Дойчин Боянов, от новата млада звезда на българския спорт Йоана Илиева, която прави истински фурор в световната фехтовка. Талантливата българка стана миналата година европейска шампионка на сабя при жените до 20 години. На първенството за девойки и младежи в Хърватия тя записа общо 11 победи. Това е най-големият успех на българската фехтовка и първа титла от първенство от подобен ранг след ерата „Васил Етрополски“. Тази година красивата спортистка е лице на инициатива „София – евростолица на спорта“.

Гости на ърбан фестивала „Спортувай в твоя град“ ще бъдат и други популярни български спортни звезди и известни личности. Всички събития ще бъдат придружени с много музика и забавни изпълнения.

Не пропускайте голямата атракция тази събота от 16 до 20 ч. в Княжеската градина до Орлов мост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама