Капитанът на ансамбъла ни се сбогува с прочувствен пост


Капитанът на ансамбъла ни се сбогува с прочувствен пост
Снимка: Facebook Симона Дянкова

Капитанът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Симона Дянкова се сбогува с всички свои фенове с дълъг и емоционален пост във Facebook. Както е известно, Златните момичета на България не успяха да изиграят последното състезание в своите кариери, след като се оттеглиха от участие на Световното първенство в Китакюшу, Япония, след контузия на Лаура Траатс.

Ето какво написа тя в социалната мрежа:

"Нашата състезателна кариера завърши! Тук, в Япония, в държавата, в която сбъднахме най-голяма си мечта! Щастливи сме!

Да, бяхме готови за още една битка, подготвени сме и искахме да завършим подобаващо, но така е трябвало да стане. Нашият финал си остава спечелването на така бленувания Златен Олимпийски медал!

Не знам, колко дълго светът ще помни “Най-Великото шоу”, “Спартак” или “Легендата за нос Калиакра” и няма значение. За мен е важно, че всички тези емоции ще ги помня вечно, ще са винаги с мен и ще ми напомнят, че когато човек наистина иска нещо, не се отказва, упорито и търпеливо следва мечтата си, независимо от всичко и всеки, НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!

Чух толкова хубави думи по наш адрес! Благодаря Ви хора! Отношението Ви към нас ни доказва, че всичко е имало смисъл, че сме свършили нашата работа, изпълнили сме мисията си и можем спокойно да продължим напред! Бяхте с нас още от първото ни стъпване на терена! Щастливи сме, че Ви вдъхновявахмe, разплаквахме от радост и Ви карахме да се гордеете!

Искам да благодаря на целия ни екип, на всички, които вярваха и се бореха заедно с нас! Вие сте нашите “скрити герои”! Много Ви ценим и Ви обичаме!


Благодаря на моята лична треньорка Филипа Филипова, че видя нещо специално в онова малко момиченце и остана неотлъчно до мен, заедно с целия клуб “ЧАР" Варна, начело с г-жа Мария Чиприянова!

Благодаря на г-жа Илиана Раева за това, че всяка нейна частица съществува, за да я има българската художествена гимнастика и за да пребъде тя!

Благодаря на Михаела Маевска за спокойствието и увереността, която носеше на отбора!

Благодаря на г-жа Весела Димитрова за шанса и уроците. Затова, че ни направи толкова силни и че ни превърна в “любимките на България”! Обичам Ви!

Благодаря от сърце на моето семейство и приятели! Щастлива съм, че ви накарах да се гордеете с мен! Щастието в очите ви беше моята победа!

Благодаря на всички момичета, които са били част от този отбор!

Благодаря на Теди, че започнахме заедно нашия път!

На моята любима и скъпа приятелка Ели, която безкрайно обичам и без която нямаше да стигнем до тук!

И на Камето, която беше неотлъчно до нас, преживяваше всичко с нас и ни помагаше!

Ще ми липсва килима! Ще ми липсва публиката, ще ми липсват състезанията, но най-много от всичко, ще ми липсва моя отбор! Трудно е като се сетя, че вече няма да имам четири момичета, които да са навсякъде с мен, с които да си пазим гърбовете, с които да говорим на един език, които да ми се връзват на акъла за всяка щуротия !

Мили мои, благодаря ви, че ме избрахте, че ми вярвахте, че ме следвахте! Ще ви избирам пак и пак, колкото пъти ми се отдаде възможност! Бяхме достатъчно луди да пожелаем силно нещо и много отдадени, за да го постигнем! Доказахме на целия свят, че е възможно!

Ще ми липсва мрънкането на Мадлен, съжителството със Стефи, нослето на Ерчето, разговорите ни всяка сутрин с Лаури! Вярвам, че магията между нас няма да изчезне, дори и да не сме всеки ден заедно!

Искам да ви кажа нещо за Лаура! Тя щеше да играе дори с една ръка, щеше да рискува дори здравето си за отбора. Интелигентността и разумността на целия ни екип си проличава точно в подобни моменти! Истинският лидер взима рационални и адекватни решения! Благодаря на доктора ни д-р Мариан Добрев и на г-жа Илиана Раева и на нашите треньори за това, че взеха това разумно решение и прекратихме участието си. Така трябваше!

Дойде време да затворя тази страница от живота си! Затварям я с удовлетвореност, с огромна усмивка, но и мъничко тъга.

Имах възможността да съм част от нещо голямо, да изпитам емоции, които няма къде другаде да изпитам, да се вдъхновявам и да вдъхновявам ,да се запозная с уникални хора от цял свят! За мен беше удоволствие да се състезаваме заедно ! Пожелавам успех на всички отбори и индивидуални състезателки! В спорта, човещината е от голямо значение! Помнете, че първото място не е резервирано! Борете се за него- с чест и достойнство! МЕЧТАЙТЕ, РАБОТЕТЕ, ВЯРВАЙТЕ!."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама