Хора, които се врязват в паметта на сърцето ти

  • Хора, които се врязват в паметта на сърцето ти
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 16.10.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Има хора пред които немееш. Не умееш да обелиш и една дума в тяхно присъствие. Не умееш себе си. Не се чуваш какво говориш, ако случайно проговориш. Настръхва ти кожата в тяхно присъствие. И под кожата настръхваш.

Променят ритъма и значението на дишането ти. Само защото вече знаеш за тяхното съществуване. Миговете на съществото им имат друго ухание, друго очарование. Искрено ти се иска да не им убиваш с поглед. Или с изтървана реплика.

В тяхно присъствие ти се иска да си ехо на ехото на ехото. И нищо друго, нищо друго. Иска ти се да потънеш. Вдън земя. Вдън небе. Да не им убиваш. Дори и със сянката си.

Предчувстваш, че помитат главоблъсканиците на случайността без напъни. Виждат капаните на историята и надскачат дребнотемието на ежедневието. С мъдрост и лекота.

В разговор с тях разбираш, че преминават през загадките на настоящето с разум. Но и с непредсказуема свръхчувствителност. Чисто и дълбоко. Такива хора се врязват в паметта на сърцето ти. Внезапно. И завинаги. А времето и пространството са шегобийците, които ви срещат тук и сега.

Има хора, които копнееш да надникнеш. И копнееш да те надникнат. Хора-многоточия.

Автор: Петър Петров

 

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.