Когато той няма кола, а ти носиш Dior


Когато той няма кола, а ти носиш Dior
Снимка: iStock/Guliver

Казват, че противоположностите се привличат. Дали е така, остава загадка. Все пак има известни примери за двойки, които видимо нямат нищо общо. Тя е успяла, с кариера, скъпи и модерни дрехи, много приятели и голям списък от известни мъже в миналото си. Той е обикновено момче, което няма кола, живее с родителите си, имал е приятелка в гимназията и прекарва петъците пред компютъра с бутилка бира. Какво тогава ги свързва?

Понякога, особено при жени с много контакти с мъже от един тип, разнообразието и различния типаж действат привличащо. Новият мъж не използва клишета, не играе по сценарии и е непредсказуем. Не знаеш какво те очаква всеки ден и се изпълваш с трепет при всяко ново обаждане.

Въпреки това има и някои непреодолими различия. Ако тя е свикнала с бурен нощен живот, има много приятели и за нея е тема табу уикенда да си бъде вкъщи, подобна рязка промяна би била проблем. За него разликата от семейната обстановка и ненапрегнатото ежедневие също няма да се приеме лесно.

Именно тук се приемат компромисите. Ако любовта е истинска, а не просто момент на влечение, то тогава всичко може да се промени. Тя да приеме улегналия живот (поне в някои уикенди), а той да излезе от черупката си и да стане по-самостоятелен и по-отворен към света.

Въпреки това, винаги ще има "ако". Ако тя беше продължила и беше открила някой, който да прилича на нея. Да я разбира, да я искам, да се забавлява с нея. Ако той беше открил жена, която харесва семейството и уединението. Жена, за която петък вечер е символ на време, прекарано с човека, когото обичаш, а не с хора, които виждаш за първи път в някой бар.

Любовта обаче не се интересува от "ако". Не се вълнува от това дали той няма кола, а тя носи Dior. Не пита дали имат нещо общо, какво бъдеще ги кача и ще има ли повече кавги, отколкото мили моменти. Любовта приобщава двойката един към друг и ги кара да се примирят с всичко, което допреди това не са харесвали.

А такива двойки наистина имат бъдеще. И то такова, което обикновено може да изненада всеки. Има десетки примери за отворени отношения, когато тя продължава своя "парти" живот, а той се отдава на това, което умее най-добре. И те продължават напред заедно – макар и разделени през по-голямата част от времето си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама