Мъжките страхове и тайни


Мъжките страхове и тайни
Снимка: iStock/Guliver

Толкова лесно изглежда отстрани един мъж да бъде спечелен и въвлечен в дълготрайна връзка! Ала всички жени знаят, че това не е точно така. Проблемът е, че представителите на двата пола сякаш наистина идват от различни планети. Техният произход пък предопределя проблемите в общуването, на които се натъкват. Как да се разбереш с някого, който говори съвсем друг език?!

Само ако една жена съумее да разбере мъжа, когото харесва, би могла да има мечтаната успешна връзка. И да се превърне в единствена за него. За целта обаче трябва да влезе в мислите на мъжа и да разбере какво всъщност се случва в неговия свят.

Кой е той? Желаният мъж!

За да опознаете напълно своя потенциален партньор, ви предоставяме откъс от книгата на специалиста по успешни връзки Кристиян Коен “Единствена за него”. В нея той описва какво означава някой мъж да възприема себе си като “желан”.

“- Желаният мъж има избор. Води активен живот и постоянно се среща с изумителни хора. Особено жени. Жените го виждат като желан мъж и искат да са с него. Не му е трудно да се запознава с жени и знае, че ако поиска винаги може да срещне друга жена. За него животът и любовта са пълни с изобилие.

- Желаният мъж има близки приятели. Не му липсва приятелство или близост. Не се чувства самотен. Няма голяма празнота в живота си. Обича своя живот.

- Около желания мъж има много жени, които се държат малко странно. Някои са нервни, други уплашени, трети проявяват “отчаяност” веднага след като го опознаят, защото не срещат често мъже като него.

- Желаният мъж няма нужда от партньор до себе си, за да направи нещата, които винаги е искал. Той вече прави това, което иска в живота. И често го прави заедно със страхотни жени, които наскоро е срещнал.

- На желания мъж не може да му се каже, че е време да се обвърже и “установи”.Той винаги следва сърцето си и не може да бъде убеден, че една жена или една връзка е единствената за него.”

След като вече надникнахте в мъжкия ум, може би ще ви е по-лесно да разберете как бихте могли да го плените. Заедно с прилежащото му сърце, разбира се!

Когато се опитвате да станете част от живота на желания мъж, е важно да допринасяте за неговото щастие. Ако го ограничавате или се опитвате да го промените, няма да сполучите. Най-важното правило при опит за обвързване е “Не отнемай свободата на мъжа!”.

От какво има нужда той? От каквото и вие!

Впрочем може понякога да ви се струва, че е направо невъзможно да разберете мъжете. Ала техните мечти и потребности са съвсем човешки и никак не е трудно да изградите връзката си, съобразявайки се с тях. До един мъжете имат нужда...

... да са обичани и да обичат.

... да са желани и да желаят.

... от безопасност и сигурност в живота си.

... от сложна смесица от предсказуемост и спонтанност в живота.

... да се ЧУВСТВАТ разбрани - и то без да е нужно да се обясняват надълго и нашироко. 

Ако успеете да се превърнете в негова опора и да го подкрепяте безрезервно в начинанията му, той най-вероятно ще ви възприеме като Перфектната жена. Факт, който дълго време, а защо не и цял живот, няма да подлежи на оспорване.

Кой е най-големият му страх? Да не бъде желан!

Причината за най-големия страх на един мъж се корени в неговото его. Всеки представител на силния пол изтръпва при мисълта, че жената не го желае заради него самия, а заради нещата, които той може да ѝ даде или заради ролята, която може да играе в живота ѝ.

Този проблем има своето решение, върху което обаче трябва да поработите усърдно! То се нарича “комуникация” и единствено чрез нея бихте могли да убедите партньора си, че усещането за близост е изградено върху реални основи - споделени интереси, общи ценности, доверие и уважение. Само така той ще ви възприеме като Единствената за него!

Какво го отблъсква? Мигновеното обвързване!

Една от най-големите грешки, които жените правят, след като излязат веднъж-два пъти с някого, е да приемат, че имат “връзка”. Обикновено в този период от взаимоотношенията между двама души подобна мисъл изобщо не е минала през главата на мъжа.

Важно е да се уточни, че дори интимните отношения не са гаранция, че той ви взима насериозно! За много мъже физическата близост не поставя началото на връзка. А това, че сте “свалили гарда” толкова рано, може да ви изиграе наистина лоша шега. Лесните жени трудно привличат дългосрочното внимание на желаните мъже!

В своята книга Кристиян Коен разкрива още коя е Голямата Тайна, която мъжете не искат жените да знаят: “Колкото повече усилия трябва да вложи един мъж, за да получи това, което иска от жената, толкова повече я цени”. Ако легнете с него още на първата среща, не му оставяте възможност да ви преследва и съответно - да ви пожелае истински, а не първосигнално и еднократно.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама