Той не иска да се жени и не му пука

  • Той не иска да се жени и не му пука
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 13.11.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Да, има такива мъже. Те не искат да се женят, не искат да имат деца, не искат постоянна партньорка. И не им пука какво мислите вие! Хиляди жени питат защо е така, четат статии, книги, изпълняват препоръчителните точки във взаимоотношенията, опитвайки се да приспособяват и да променят тези мъже. Засега без успех. Разбира се, причините за това решение са много и различни. Открихме най-разпространените сред тях и ви представяме:

1. Проблеми в детството 

Бракът се смята за логично житейско събитие. Поне така е било винаги. Когато обаче мъжът е имал проблеми в детството, скандали между родителите му, различни видове насилие или други драми, тогава вече порасналият мъж може да има огромен страх от брак. Страхът се свързва с това, че самият брак би предизвикал същите събития и в настоящето. Този проблем обаче не би могъл да бъде решен лично, а трябва помощ от психолог.

2. Неверие в брака 

Дори и най-щастливите в детството момчета може впоследствие да се превърнат в неверни към брака мъже. Неверието се свързва с това, че дори той да има дългогодишна връзка, въпросът за брак и деца въобще не стои на дневен ред и не трябва да се обсъжда. Тук се крие и противоречието, че жена, която иска да промени такъв мъж, трябва да е готова и за това, че може и никога да не стане.

3. Нуждата от свобода 

Свободата е друг важен фактор при искането или отказа от брак. Мъжът може да приема брака като вид "затвор", от който не може да се измъкне. Тук жената до него може да направи някакъв "пробив" и да промени тези нагласи, но все пак има ли ползва да иска нещо, което не иска да бъде "хванато"?

Отказът да има деца обаче е нещо много по-сложно. Докато компромисът за брака е вид избор, отказът от деца е решение. Жените, които искат да имат деца, не бива да губят времето си с мъже, които не искат. Това е една връзка, която без значение от нивото на любов, няма бъдеще. Мъжете харесват живота, който имат и нямат нужда от промяна. Затова партньорките им, ако не са доволни, трябва да продължат напред.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 1  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.
  • movieman777

    movieman777 наистина са написали истинските проблеми на мъжа дет не ще да се жени 29.11.2019