Защо обичам жена си повече от децата


Защо обичам жена си повече от децата
Снимка: confessionsofanadoptiveparent.com

Обикновено в 21 часа "изстрелвам" първото предупреждение за лягане към двете си дъщери-тийнейджърки. Правя това почти всяка вечер. И всеки път се чува като ехо "Защо трябва да си легнем в 9? Ние вече не сме деца!" Отговарям с хладнокръвие на рибар "Не е нужно да си лягате, просто ви моля да напуснете хола. Мама и аз не сме се виждали цял ден, защото сме били съсредоточени върху работата си и вас. Нуждаем се от време, за да бъдем заедно". Момичетата въртят очи по типично "тийнейджърски".

С това искам да ви кажа, че освен децата има "нас". Нашата връзка. Обичам децата си безумно много, бих направил всичко за тях и те знаят, че могат да разчитат на моята подкрепа. Но с жена ми трябва да сме сигурни, че бракът ни е силен и здрав. Ето защо.

Преди тях бяхме "просто ние"

Преди да се родят момичетата, бяхме само двамата. Влюбихме се, разхождахме се, говорихме по телефона по цяла нощ и след това решихме да бъдем заедно завинаги. Бяхме в началото на пътя. И започнахме да градим нашето семейство. Разбира се, ние сме щастливи да ги имаме. Но бракът ни е свещен. И точно ние трябва да направим всичко, за да го защитим. А изграждането и поддържането на здрави и хубави отношения между нас става пример и за нашите деца.

След тях пак ще сме "просто ние"

Няма нищо вечно. Ще дойде миг, когато децата ще пораснат и ще напуснат семейното гнездо. Не знам за вас, но в къщата ми няма място за едно 30-годишно „дете”. Така че, когато напуснат общия ни дом, имат свои собствени семейства и отглеждат собствените си деца, бих искал връзката ми със съпругата ми да остане толкова силна и интимна, колкото в самото начало. И за да имаме такова бъдеще, трябва да работим точно сега. Нашите взаимоотношения трябва да бъдат приоритет.

Даваме пример

Както вече споменах, децата гледат и се учат от нас. Те правят това, което ние правим и наблюдават всяка стъпка. Често казвам, че всички отглеждаме бъдещи възрастни, а не деца. Отново не знам за вас, но искам децата ми да растат с нормално отношение към срещите, любовта и семейството. И искам бракът да бъде пример за тях. Затова обичам жена си малко повече от децата (да, много малко, но все пак повече).

Майк Бери и неговата съпруга Кристин са щастливо женени от 17 години и отглеждат 8 осиновени деца.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама