Давам ти само секс! Нищо повече...


Давам ти само секс! Нищо повече...
Снимка: iStock/Guliver

Съвременното общество е много толерантно към секса без ангажименти. Просто нощ, през която никой не дължи нищо. И докато за повечето жени сексът без обвързване все още е тема "табу", то за мъжете той е практика.

Корените на това "правило" са в психиката на мъжа. "Ловец", търсещ поредната си "жертва". Въпреки че някои жени осъзнават, че нещата няма да стигнат до никъде, все пак тайно се надяват да грешат.

При мъжете също се получава смес от чувства. Те наистина искат жената веднага да се съгласи на секс, но в същото време много представители на по-силния пол смятат, че щом веднага е склонила на секс, това означава, че по принцип е с "леко поведение" и е в състояние да си ляга с всички. Съответно, не искат да имат нищо повече с нея.

И в тази максима има известен резон. Не, защото жените, които спят с мъже просто заради секса са "курви", а защото обикновено именно те създават връзката. Мъжете се интересуват от жени, които знаят какво искат. Когато дамата няма очаквания, а просто иска да се позабавлява, то няма да й предложат нещо повече от това. Ако обаче тя покаже, че харесва мъжа, а не само неговото тяло, тогава има шанс за нещо повече.

Има и типове мъже, които със сигурност не искат нещо повече. Не заради жената или ситуацията, а просто защото не се обвързват. Това са т.нар. "вълци-единаци", които обичат да експериментират с различни неща повече заради вълнението, отколкото заради самия секс. Чувството за доминиране, чувството за липса на задължения да дадеш нещо повече им действа като афродизиак, който ги кара да продължават в същата игра.

Жените трябва да се научат, че сексът за една нощ е преди всичко взаимно забавление. Той може да продължи и само един час или пък цяла нощ, но въпреки това не променя смисъла си. За мъжете това, че е имало целувки, че им е било приятно, че са взели номера на жената – не променя нищо.

Сексът си е секс и в много случаи няма значение кой е до теб.

Именно това е и голямата разлика между двата пола. Мъжете приемат секса за вид игра, в която със сигурност има победител. Жените вярват, че сексът е прелюдия към нещо много по-голямо. Но, не. Сексът си е само секс. Нищо повече!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама