Фалшиви момичета, фалшива любов


Фалшиви момичета, фалшива любов
Снимка: iStock/Guliver

Наскоро моя приятелка беше на първа среща. Момчето - казваха, че било добро. Образовано и с ненаранено реноме. Мъж мечта за всяко едно момиче от провинцията. Възпитан, интелигентен, образован, културен, със собствен апартамент, кола и кариера. Е, не богат, но да кажем заможен. Приятелката ми беше разучила всичко това преди срещата. Направи цялостно проучване от общи познати, провери профила му в социалната мрежа от неговото създаване. Разбра всичко за бившите гаджета, имал ли е домашен любимец и къде ходи на почивка. След това си създаде образ по всички тези данни. За да му се хареса!

Тенденцията в последно време показва, че все повече момичета, заплашени от вечното моминство, прибягват до различни методи, за да се докопат до малкото останали стойностни мъже. И ако до преди няколко години лицевата корекция и скъпите дизайнерски дрехи бяха ключът към мъжкото сърце, то днес равното социално и културно положение ти дава много повече шансове.

Затова, приятелката ми, видна феминистка, заклета протестантка на тема: готвене, чистене и гладене и явна защитничка на тезата, че мястото на жената е в салона за красота, а не на двора, където да пере килими - се промени. Промяната дойде толкова рязко и внезапно, че чак се стреснах. Единият ден беше на поредната си процедура с колаген за блестяща коса, а на другата се редеше в супермаркета, за да знае цената на хранителните продукти и кое за какво се използва.

Първата среща мина уникално. Тя повтаряше, че владее тайните на мусаката, той цитираше дипломите си в хронологичен ред. Тя се възхищаваше с полуотворена уста, а той съзерцаваше ноктите й, прилежно направени без маникюр. В края на вечерта говорили за мечтите си: тя - голямо семейство, много деца, вила край града и собствена кулинарна книга. Той - преподавателска кариера и борба с каузата за неграмотността. Останаха запленени един от друг.

Може би щяха да бъдат перфектната двойка, ако тя не го беше хванала да яде авокадо с нахут, докато тя мечтаеше за пица. Или пък ако той не беше разбрал, че е дала огромна сума пари за яке с яка от лисица. Едно беше сигурно - тайните излязоха наяве.

Определено всяко момиче иска да открие своя принц. Да са щастливи дълго и щастливо и да имат много общи неща. Когато обаче годините започват все по-бързо да минават, а идеалният се сменя сравнително често, се виждат принудени да потърсят проблема в себе си. И започват да се променят според всеки нов потенциален съпруг. Промяната обаче не винаги е успешна, защото образът е много далечен от този, на когото са се осланяли години наред. Така, накрая, остават отново сами, а бъдещият-единствен продължава напред в търсенето на нещо, което е малко по-истинско.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Един мъж:


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама