4 модела обувки, идеални за есента


4 модела обувки, идеални за есента
Снимка: iStock/Guliver

Благодарение на много високите температури, които термометрите отчитат, все още ни се струва, че есента е твърде далеч, но това съвсем не е така. А всеки нов сезон ни носи и тръпката от промяната на гардероба и допълването му с нови неща. Докато лятото и зимата са относително ясни: единият е топъл, другият – студен, то преходните пролет и есен обикновено ни предлагат пълната палитра от топло, студено, дъждовно, слънчево, ветровито време и от нас се очаква да сме подготвени. С дрехите е лесно – тренчкот или палто за по-хладното, клонящо направо към студено време и кожено яке или сако за по-слънчевите дни. Ами обувките? Те са предизвикателство, защото именно пролетта и есента са най-изискващи от страна на обувки, което на свой ред съвсем не е лошо.

Ще отправим поглед към най-характерните модели обувки, които си заслужава да бъдат заведени на есенни разходки.

До глезена или до безкрайността

Не знаем за вас, но щом някой около нас спомене "есенни обувки", ние веднага първо си представяме боти до глезена в земен цвят. Любими са ни! И много удобни. Моделът "Челси" с характерните си подметка и ток и височина до глезена, е един от най-разпространените и често предлагани типове боти, но далеч не е нужно да се ограничавате само с него. То е и трудно да се ограничите, де! Боти може да откриете в какви ли не варианти (а пък за цветове няма и да отваряме дума) – с тънки или дебели токове, спортни, елегантни, ежедневни, семпли, екстравагантни, с ресни, от велур, кожа, лак… всякакви! Може и да ги носите с всичко, те са просто най-универсалните обувки за преходните и толкова променливи сезони. Да, и ние мислим, че още един чифт никога не е излишен…

НАУЧЕТЕ КАКВО ИЗДАВАТ ЗА ВАС ЛЮБИМИТЕ ВИ ОБУВКИ!

Университетски вдъхновения

Колкото и да не ни се иска, септември върви ръка за ръка със затворените обувки. И макар наистина да обичаме ботите, съвсем не ни се струва логичен скокът от най-летните, леки и свободни сандали и чехли към затворените топли обувки, с които се приближаваме към зимата. Трябва да има нещо помежду им, свързващо звено, средно парченце от пъзел… някакъв преход. Всъщност има, нарича се "оксфордки". Или иначе казано идеалните обувки, когато едновременно се нуждаем от стил и удобство.

Както може да предположите от името, за първи път този модел обувки с връзки са носели студентите в Оксфордския университет, а днес – днес вече са абсолютна класика, носена по цял свят. Оксфордките напълно заслужено са станали безценен приятел в големия град, както на мъжете, така и на жените. А колкото до цветовете – те могат много да варират, но най-класическите варианти са в черно, кафяво, тъмносиньо и керемидено червено.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ МОДЕЛИ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама