Chinos - панталоните, които ще носим тази пролет


Chinos - панталоните, които ще носим тази пролет
Снимка: Instagram

Зад странното име "chinos" всъщност стоят просто едни удобни панталони с интересна дължина и кройка. Името им се свърза с материала, от който се шият – памук, който в миналото е бил пясъчно оцветен и наричан "китайски".

Първоначално моделът на панталоните е бил създаден за войниците, които служат в горещи страни. Именно заради това кройката им е значително по-свободна, материалите – естествени, а класическите модели имат в горната си част и джобове, предназначени тогава за боеприпаси. Стесняващите се крачоли пък не са били модно решение, а просто – пестене на плат.

След военните униформи chinos панталоните бързо навлизат и в мъжките гардероби, а оттам какво следва… Да, познахте – подобно на прекроените военни гащеризони, и тези панталони превземат дамския стил.

Материите продължават да бъдат леки и естествени, най-често памук или лен. Кройките дават необходимата свобода около бедрата и се стесняват към глезените, като почти задължително крачолите завършват с маншет. Е, как да не ги обикнем!

Научете повече за този модерен тип панталон и вижте още снимки ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама