Как трябва да изглежда перфектният сутиен


Как трябва да изглежда перфектният сутиен
Снимка: iStock/Guliver

Сутиенът е незаменима част от женския гардероб. Важно е да изберем правилния размер и модел, ако искаме да се чувстваме комфортно. Днес ще ви покажем ясно как трябва да изглежда подходящият сутиен.

Основата на сутиена

90% от поддръжката, която сутиенът осигурява, идва от колана, който минава под чашките и продължава към гърба, а само 10% от презрамките. Основата на сутиена не трябва да се врязва в кожата. Трябва да може да си вдигате ръцете и да се навеждате, без да се размества. Центърът на сутиена трябва здраво да държи гръдния кош.

Трябва също така да може да пъхнете два пръста под закопчалката, но не повече. 

Чашката

Ако се образуват гънки в чашката, значи сутиенът ви е прекалено голям и имате нужда от по-малък размер. Ако пък се образуват бръчки под мишниците, вие е малък и ви трябва по-голям размер.

Презрамките

Разбираемо е, че презрамките не трябва да са прекалено стегнати, за да ви е комфортно. Също така целта на сутиена е не само да поддържа гърдите ви, но и да ги подвига. Има един прост тест, който може да направите, за да разберете дали носите правилния размер. Намерете средната точка между рамото и лакътя. Това е мястото, където сутиенът трябва най-много да стърчи. Ако е под това ниво, стегнете презрамките. 

 

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама