10 прости съвета как да изберем правилния партньор


10 прости съвета как да изберем правилния партньор
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек иска да бъде щастлив и да срещне правилния партньор, който да допринесе за това. Понякога се лутаме много в търсене на идеалната половинка, докато в един момент не разберем, че няма перфектни хора. Има някои неща обаче, които могат да ви помогнат да намерите любовта.

1. Не взимайте решения под влияние на страх

Толкова много пъти хората избират партньор или остават с някого, макар че връзката им не е щастлива, заради някакъв страх. Обикновено това е страх от самота, но страховете са различи при всички хора. Понякога е по-добре да бъдете сама и да чакате правилния човек, отколкото да започвате връзка, защото се притеснявате, че сте сама. Решенията, повлияни от страха, довеждат до объркване, безпокойство и чувство, че нещо пропускаме.

2. Не се обвързвайте сериозно прекалено бързо

Може да е изкушаващо да започнем сериозна връзка веднага след като намерим човек, с когото си пасваме. Всъщност все още не го познавате добре и емоционално инвестирате в някого, за когото знаете много малко. В течение на времето може да откриете неща, които наистина не харесвате или че всъщност изобщо не си пасвате с този човек. Защото се вложила бързо толкова много емоционална енергия, това може да боли много повече, отколкото ако си бяхте дали време да го опознаете, преди да вложите цялото си сърце в тази връзка. Когато сме в "романтичните" етапи в началото на връзка, често взимаме решения от страст и фантазия - като прогнози вместо реалност и логика. Важно е да останем здраво стъпили на земята и търпеливи, когато решаваме сериозно да се обвържем с някого.

 3. Дайте шанс на хора, на които обикновено не бихте

Много жени отказват да излязат с някого, тъй като смятат, че не е техен тип. Помнете, че привличането може да нарасне, когато започнете да опознавате човека и неговия характер. Някои хора са по-затворени и трудно отварят сърцата си. Няма как да разберете какъв прекрасен човек е, ако не си дадете време, за да го опознаете. 

4. Изхвърлете списъка си с необходими качества

Много жени имат дълги списъци с качества и черти, които трябва да притежава тяхната идеална половинка. Ако поставяте себе си в рамки, може да изпуснете някои прекрасни възможности за себе си. Почти невъзможно е да открием перфектен партньор, който да отговаря на списъка ни, и когато мислим, че сме го открили, често не виждаме някои не толкова желани качества. Страхотната връзка има емоционална съвместимост. Как този човек ви кара да се чувствате в сравнение с това как той изглежда на хартия?

5. Гледайте за качества, които са основа на добра връзка, а не се вглеждайте в малките детайли

Качествата на човек, които му помагат да изгради основата на добра връзка са: Съпричастност, почтеност, честност, надеждност, доброта и емоционална щедрост. Ако намерите тези качества в някого, бъдете любопитни да продължите да го опознавате, макар че първоначално да не изглежда като вашия тип мъж. Други критерии като "чувство за хумор", "световен пътешественик" и "добър танцьор" е добре да ги има, но не е задължително да присъстват, за да бъдете щастлива във връзката си.

6. Не позволявайте страстта да ви води

Хората имат склонност да влагат много в хора, с които излизат, когато чувстват магнетична химия с тях. Това е нещо много силно, тъй като не се случва често. Когато намерим някого, с когото имаме магнетична химия, това не само е афродизиак, от когото не можем да вземем достатъчно, но също така може да ни заблуди, че това е правилният човек. Хубаво е да изпитваме такова силно привличане, но заради него не трябва да си затваряме очите за лошото поведение на партньора си.

7. Не бъркайте "емоционална въртележка" с това да сте луда по някого

Когато не е напълно емоционално отдаден на нас или не знаем как точно ни възприема, това поражда безпокойство в нас. Притеснението ни завладява до такава степен, че нашите мисли са напълно заети от този човек. Постоянно мислим къде е и какво прави. Преди да разберем, започваме да планираме живота си около тях. Когато мъжът ни цени и ни отделя внимание, се чувстваме страхотно. От друга страна, когато той се дистанцира от нас, игнорира, манипулира или предаде, смятаме, че това е най-лошото нещо в света. Когато връзката ни е нестабилна, това може да ни побърка. Не бъркайте тези чувства с любов. 

8. Намерете някого, с когото може да бъдете себе си

Това може да звучи като клише, но е истина. Да изберете партньор, с когото може да се чувствате 100% себе си, без съдене и напълно приемане е чудесно и освобождаващо чувство. В живота може да е трудно да намерим места, където наистина да се чувстваме себе си. Връзката трябва да ви дава сигурност, комфорт и да не се налага да бъдете с маска.

9. Не чакайте нещо да се промени, което очевидно няма да се случи

Колкото по-дълго стоите в ситуация, която знаете, че е в крайна сметка е обречена или не отговаря на личните ви ценности, толкова повече спирате себе си от възможността да срещнете правилния човек. Бъдете честни със себе си какво бихте и не бихте приели. Веднъж, когато станете наясно с тези неща, толкова по-лесно ще ви е да вземете решение за съдбата на връзката си. 

10. Забавлявайте се

Колкото по-малко натиск налагате върху себе си, толкова по-щастливи ще бъдете със себе си и ще ви е много по-лесно да привлечете правилните хора за вас. Понякога се налага да видим много от това, което не искаме, за да разберем какво всъщност желаем. Радвайте се на живота си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама