16 интересни факта за ЛЮБОВТА


16 интересни факта за ЛЮБОВТА
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас си мечтае да срещне истинската любов в живота си. Но дали знаем всичко за тази "магия"? Представяме ви няколко интересни факта за любовта.

1. Според учените човек се влюбва около 7 пъти, преди да се омъжи.

2. Съществуват хора, които не са изпитвали любов. Това звучи много страшно, нали? Специалисти твърдят, че причината за това може да е заболяване, наречено хипопитуитаризъм.

3. Годежните пръстени най-често се носят на безименния пръст на лявата ръка, защото древните гърци са смятали, че през този пръст тече vena amoris или вената на любовта, която стига директно до сърцето.

4. Семенната течност може да допринесе за по-романтична любов. Тя съдържа допамин, както и киселини, които действат на мозъка като стимулант за секрецията на хормона на щастието.

7 ЗНАКА, ИЗДАВАЩИ, ЧЕ СТЕ СРЕЩНАЛИ ЛЮБОВ ОТ МИНАЛ ЖИВОТ

5. Нужни са само 4 минути, за да решите дали харесвате някого или не. И естествено малко повече, за да се влюбите в него.

6. Влюбването има ефект върху нас, който наподобява усещането след използване на кокаин.

7. Гушкането с любимия човек, а дори само гледането на снимка на някой, когото обичаме, може да постигне отпускащ ефект, когато нещо ни боли.

8. В повечето случаи възрастта на мъжа има определящо значение за продължителността на брака: ако той е с 9 или повече години по-възрастен от жената, за която се жени, преди тя да е навършила 24, шансовете за развод са по-големи.

9. Хора, които са еднакво привлекателни, имат по-голям шанс да останат заедно за по-дълго време.

10. Така известният ни и обичан герой от римската митология Купидон произлиза, според някои култове, от Хаоса и символизира примитивните чувства на любовта и желанията.

11. Двойки, които имат прекалено сходни характери и си приличат по много показатели, трудно могат да издържат заедно дълго време. Естествено не е изключено, но това са фактите.

12. Красивото лице се оказва по-важно от красивото тяло, когато става дума за дълга връзка. Хората са привлечени от чаровна усмивка, красиви очи и т.н. повече, отколкото от мускули и хубаво дупе, явно.

13. Когато държите ръката на любимия си, нивата на стрес в тялото намаляват и се чувствате прекрасно.

14. "Пеперудите" в стомаха не са просто метафора, усещането всъщност е адреналин.

15.  Да гледате дълго непознат в очите, може да го накара да се влюби. Така че внимавайте кой как ви гледа.

16. "Разбитото сърце" не е просто метафора. Някои хора изпитват и физическа болка, когато са силно наранени душевно. Затова не наранявайте много хората, които ви обичат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама