3-те най-важни неща в една връзка


3-те най-важни неща в една връзка
Снимка: iStock/Guliver

Романтичните връзки са невероятно преживяване в живота на всеки човек. Ние откриваме и научаваме много за себе си, за хората, за това, което наистина искаме. Най-парадоксалното е, че добрите и здрави отношения изглеждат просто напълно неромантични. Може би затова не ценим това, което имаме. В крайна сметка ние искаме всичко да е „като във филм“.

Вижте кои са най-важните неща за една добра връзка, които нямат нищо общо с романтичните изненади, серенадите под балкона, подаръците и други романтични глупости:

Не завиждате на успеха на партньора, а по-скоро се радвате и гордеете

Ако единият от партньорите започне да завижда на успеха на другия - това е сериозно предупреждение за перспективите за развитие на отношенията. В този случай или той ще трябва да „работи“ върху себе си, или има само един изход - да се сбогувате.

Да се ​​радваш на успехите на друг, разбира се, не е толкова романтично, колкото да слушаш похвални оди в твоя чест, но това е много важен компонент на здравия и силен съюз.

Разбира се, всички бихме искали да бъдем хвалени постоянно. Но добра връзка е, когато се радваш за другия повече, отколкото за себе си. Това демонстрира на партньора, че той е обичан и много важен за вас. Щом се научите истински и от все сърце да се радвате и да се гордеете един с друг, вашата любов ще разцъфти повече от всякога.

Обичате да се грижите един за друг

Разбира се, в мрачна есенна сутрин, повече от всичко друго, искате да не излизате навън, а да стоите под топло одеяло. Дори не ви се прави закуска. Миенето на съдове, прането на дрехите, почистването на къщата и хилядите ежедневни задачи също не са приятни. Но ние правим всичко това в името на любимия си. Дори и да не харесваме самия процес, например, миенето на чинии, ние се радваме, че носим на някого ползата от нашата помощ.

В същото време, разбира се, човек не трябва да забравя за себе си, за да не възникне ситуация, когато един от партньорите се грижи за другия в продължение на дни, а другият не прави нищо.

Чувствате се комфортно един до друг

В здравословната връзка хората не се дразнят от недостатъците и навиците на другия, а свикват с тях. Дори им става приятно. Не става въпрос само за съвместния живот, но и за това, че хармонично споделяте всяко пространство, без да чувствате дискомфорт.

Истински близък човек е близо до вас във всичко и това е по-красиво дори и от най-милата изненада. Да, ще мърморите от време на време, но все пак ще се обичате и цените.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама