4 знака, че сами саботирате връзките си


4 знака, че сами саботирате връзките си
Снимка: iStock

Понякога сме най-лошите си врагове и сами проваляме шансовете си да получим това, което наистина искаме. Връзки, кариера, фитнес цели... можем да се саботираме във всички области на живота. Реалността е трудна за справяне, когато няма кого да обвиняваме...

Обикновено всичко, което една жена иска, е да запази връзката си силна и щастлива. Желае това да продължи, но все пак често прави неща, които могат да отблъснат партньора ѝ и да съсипят отношенията им. Това са 4 неща, които ви съветваме да НЕ допускате, ако искате да имате успех в любовта.

1. Избирате партньори, които не могат да ви дадат това, което искате

Никога няма да получите това, което желаете, ако продължавате да се задоволявате с това, което не искате. Може би сте привлечени само от емоционално недостъпни хора, които просто не се отнасят правилно с вас. Търсенето на такъв тип партньори е форма на самосаботаж. Може да се случи, когато дълбоко в себе си се чувствате недостойни, недостатъчно добри. И причините за тези чувства обикновено се коренят в миналото.

Ходите по срещи, опитвате да си намерите половинка, но изглежда бивате привлечени само от тези, които не ви искат. И това е така, защото подсъзнанието винаги търси начин да докаже, че е право. Ако смятате, че сте недостойни, ще бъдете привлечени от мъже, които ви карат да се чувствате така. Когато някой покаже истински интерес, може да бъдете отблъснати, тъй като това не е в съответствие с начина, по който виждате себе си. Отново това е подсъзнателно - вярвате, че всеки, който ви харесва или обича, трябва да има фатален недостатък.

Вижте още: Тези 5 проблема във връзката са по-опасни от изневяра

2. Прекалено бързо се обвързвате

Ако се вкопчите силно в някого и се обвържете твърде рано, това обикновено е знак, че използвате този човек като средство за запълване на емоционална празнота. Здравите взаимоотношения се изграждат бавно и се развиват естествено. Няма нужда да принуждавате нещата да се движат в определена посока.

Когато почувствате силно привличане към някого или сте погълнати от желание да го спечелите, да му се докажете, това сигнализира, че имате проблеми със самочувствието, над които трябва да работите. Може би виждате този човек като шанс да ви спаси от нещо. И мъжът най-вероятно ще бъде отблъснат от това.

3. Твърде сте уплашени

Много хора остават в лоши отношения, страхувайки се, че няма да намерят по-добри или пък, че могат да останат сами. Когато живеете в безпокойство, вие всъщност казвате: "Не вярвам, че нещата ще се оправят за мен, така че ще поставя под въпрос всичко, докато не докажа, че съм права".

Когато действате от страх и имате негативни мисли, вие материализирате самата реалност, от която се страхувате. Трудно е да се свържете с някого, когато сте в това тревожно състояние. Трудно е да сте уязвими и да свалите гарда, когато дълбоко в себе си вярвате, че нищо никога няма да се оправи. Това от своя страна ще отблъсне точно това, което искате най-много. Трябва да стигнете до корена на страховете си, да се изправите срещу тях, за да можете да ги превъзмогнете и да бъдете щастливи в любовта.

Вижте още: Какво означава да се обича жена, която е свикнала да бъде сама

4. Вие сте жертвата

Случва се на всички. Изпадаме в състояние, в което се чувстваме жертва и понякога е много трудно да променим този тип мислене. Не се чувстваме добре, но в известен смисъл ни е по-лесно да обвиняваме външни обстоятелства за нашето нещастие. Да се откажем от всяка лична вина и отговорност. Трябва да поемете отговорност - за себе си, за живота си, за своите действия и реакции.

Да, знаем, че животът не е справедлив. И е по-несправедливо за някои, отколкото за други. Но мисленето по този начин не ви помага, а ви спира. Трябва да се погледнете в огледалото и да се запитате: Как допринасям за своето нещастие? И как мога да го променя? Какво ме държи в застой и какво мога да направя днес, за се освободя?

Създайте визия за живота и връзката, които искате, и направете план с малки, постижими стъпки за действие за това как ще стигнете до там.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама