5 брутални истини защо си сама


5 брутални истини защо си сама
Снимка: iStock

Никой не си поставя за цел да остане сам завинаги. Всички искаме любов; всички искаме партньор, с когото да споделяме живота си. Въпреки че това е целта, много от нас погрешно се стремят към постигането на това, което толкова много искат, по всички грешни начини. Правим едно и също и очакваме различен резултат.

Вижте още: 4 неща, които не трябва да правите, когато мъжът се отдръпне

Да си необвързан не е проклятие и да си във връзка не е лек за всичко. Без значение на какъв етап се намирате, важно е да направите лична инвентаризация – да разгледате навиците и изборите, които ви помагат, и тези, които ви вредят.

Днес ви представяме 5 грешки, които ни обричат на самота:

1.Никога не се учиш от грешките си

Ако установите, че продължавате да попадате в същите ситуации отново и отново, време е да помислите малко защо се случва това и какво ви води на едно и също място.

Разгледайте моделите си и вижте дали можете да промените някои от тях. Дайте си сметка сами са вас коя е онази грешка в поведението ви, която всеки път допускате в отношенията си.

2. Все попадаш на лоши мъже

Запомнете, че вие никога не "попадате" на кофти мъже, а съвсем съзнателно преследвате такива. Проблемът не е, че качествените мъже са се изчерпали, а че вие преследвате грешни и нямате очи за тези, които наистина си заслужават. Спрете да бъдете жертва на собствения си живот като обвинявате съдбата и поемете контрол над изборите си.

Вижте още: Тези три думи са по-важни от "Обичам те" 

3. Не покрива всичките ти очаквания

Всички имаме определени критерии, когато става въпрос за партньор; някои от тях могат да бъдат валидни, а други граничат с абсурдни. Ще се изненадате какво може да се случи, когато спрете да оценявате дали той притежава всички качества, които искате, и вместо това се опитате да се свържете с него като личност.

4. Прекалено много анализирате

Ако вие всеки път изпадате в онова състояние,  когато анализирате всяко съобщение, дума и постъпка на партньора си в един момент този анализ се превръща в дисекция и любовта умира. Вместо да сте постоянно на щрек и да се опитвате да разберете какво точно иска той, може би се запитайте защо заемате толкова отбранителна позиция в личния си живот? Какво се опитвате да защитите и как можете да се освободите от този страх?

5. Не се грижите за себе си

Казано е много пъти и по много начини... мъжете са визуални същества и физическото привличане е изключително важно. Една жена може да развие влечение към мъжа поради неговите вътрешни качества. Мъжете също трябва да бъдат привлечени от жена на емоционално и интелектуално ниво, но те никога няма да стигнат до там, ако вече няма физическо привличане. Не трябва да се грижите за себе си само за да получите или задържите мъж. Направете го, защото това ще ви накара да се почувствате уверени в себе си, а от това няма нищо по-секси за един мъж.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама