5 непростими грешки, които двойките често правят


5 непростими грешки, които двойките често правят
Снимка: iStock

Повечето хора наивно вярват, че след като започнат връзка, много от проблемите им ще се решат. Това далеч не е така. В крайна сметка сега трябва да се справите не само с проблемите си, но и с проблемите на партньора си. И става ясно, че всичко е много по-сложно, отколкото изглежда в самото начало. Освен това опитът, който имаме от минали отношения далеч не винаги е добър помощник в новата връзка. Затова ще ви запознаем с някои общи психологически принципи, които много често за причини за проблемите в една двойка.

Принципът на автоматизма

Връзките не решават проблеми. Дори проблемът със самотата по този начин не винаги е решен. Тайната е, че и двамата партньори трябва да работят за връзката си. Ако един от тях просто иска да "печели" за сметка на другия, тогава очевидно всичко е обречено на неуспех.

Принцип на захарта

Тоест - да се "разтворите" в партньора си. Давате му всичко от себе си, посвещавате живота си само и изключително на него. Факт е, че никой наистина не се нуждае от това. Да, това е невероятно ласкателно, но доста бързо изморява другия човек и той се дразни от такова обсебване. В една връзка трябва да се поддържа интереса, но откъде идва той, ако целият живот и всички интереси на един човек са концентрирани върху друг? Всеки трябва да има лично пространство и свои собствени интереси - в противен случай връзката няма да проработи.

Принцип на замразяване

Целта е постигната, сега можете ли да си почивате и да се отпуснете? И ако вече си имате някой, който ви обича, тогава няма нужда да се развивате по-нататък? Не, това не е точно така! Човек трябва постоянно да се стреми към развитие, да подобрява както себе си, така и връзката си. Само това гарантира интереса на партньора. Така че работата след стартиране на връзката тепърва започва.

Принцип на теглото

Алтернативата на "разтварянето в човек" е да накарате партньора си да се концентрира напълно върху вас. Това автоматично означава ограничаване на свободата, макар и доброволно. Може би си мислите, че това ви гарантира няколко години спокоен живот, но всъщност този принцип е причината за повече раздели.

Принципът "всеки човек за себе си"

Това е точно обратното на свързването и обсебването. Когато партньорите защитават толкова радикално своите "права и свободи", че дори не е ясно защо са заедно и какво може да ги обедини. Независимо от това отношенията се основават на взаимосвързаност, следователно общите интереси, идеи и желания трябва да бъдат задължителни. Без това изобщо няма начин връзката да продължи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама