5 неща, на които несподелената любов учи


5 неща, на които несподелената любов учи
Снимка: iStock/Guliver

Любовта движи света. Тя е най-търсеното човешко преживяване. Но парадоксът е, че макар ние самите да имаме и да даваме любов, продължаваме да я търсим извън себе си. Ето защо най-големият урок, който несподелената любов може да ви даде, е че да обичате първо себе си, без да търсите одобрение и обич "навън".

1. Вие сте любов

Най-красивата благословия, скрита в едностранна любов, е че тя ви дава тласък да се вгледате в себе си. Само когато го направите, осъзнавате, че сте източник на всяка радост, любов, мир и блаженство, които ви се случват. И щом разберете, че сте любов, не е нужно да търсите обич и привързаност у другите.

2. Да обичаш и да имаш нужда от любов са две различни неща

Повечето от нас се държат като малки деца през целия си живот, търсейки любов и одобрение от другите. Да обичаш е мистерия и наслада, а да търсим любовта е по детски наивно. Тежкият урок, който мнозина трябва да научат, е че любовта е за даване, а не за получаване.

3. Любовта е дисциплинирана

Ние сме научени да вярваме, че любовта е страст и затова често бъркаме "несподелена любов" с привличане и желание. Но зрялата любов е изпълнена с дисциплина, тя изисква много повече от инстинкт. Има нужда от зряла преценка и множество важни решения, които да помогнат за развитието на връзката ви.

4. Времето е твърде ценно, за да се губи

Когато сме влюбени, можем да останем слепи по степен, в която не виждаме признаците, че другият човек не възприема нашите чувства и не изпитва същото. Но животът е твърде кратък, за да губим време, чакайки някой да ни обича обратно. Помислете си само, че това време можете да го споделите с човек, който откликва на това, което му предлагате.

5. Трябва да сте истински

Напоследък сякаш възприехме, че е нормално да носим маски и да слагаме филтри, за да се вместим в общоприетото и да получим одобрение. Но така пропускаме красотата на залезите, вълшебния аромат на кафето, шумните дъждовни капки, мъдростта на книгите и малките тайни, които животът ни разгръща във всеки един момент. Бъдете тези, които сте и правилните хора ще дойдат и останат в живота ви!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама