5 признака на здравословната връзка


5 признака на здравословната връзка
Снимка: iStock/Guliver

Напоследък много връзки се разпадат, не защото партньорите не се обичат, а заради конфликтите между тях, които не знаят как да разрешат. Това може да се дължи на многото различия между двамата, както и несъвместимостта им. Когато се влюбваме, ние сякаш сме слепи за недостатъците на другия човек и сме готови да ги приемем. С времето, обаче, осъзнаваме, че може би сме сгрешили в избора си на партньор.

Ако се чудите дали вашата връзка има бъдеще, дали въпреки някои различия между вас, нещата все пак могат да станат сериозни, хубаво е да обърнете внимание на няколко важни признака. Всяка връзка си има и нестабилни моменти, това не трябва да ви притеснява, защото всичко може да се нареди, ако любовта ви е силна.

Представяме ви петте важни признака, че сте в стабилна и здравословна връзка, в която може да се справите заедно с всички проблеми:

1. Вие събуждате най-добрите качества един в друг, а не най-лошите такива. Помагате си един на друг да израствате, както професионално, така и емоционално, признавайки, че промяната е положителна и възнаграждаваща част от живота.

2. Вие се доверявате един на друг и можете да разчитате на партньора си в трудни ситуации. Винаги сте сигурни, че той ще постъпи правилно и не се съмнявате в него. Няма място за завист, спекулации и критики във вашата връзка.

5 СТРАТЕГИИ ЗА ПЕРФЕКТНА ЛЮБОВ

3. Обичате да се забавлявате заедно. Прекарвате си приятно заедно, защото имате общи интереси, които ви сближават. Може спокойно да си говорите на различни теми и да се смеете на шегите на други. За една връзка забавленията заедно са нещо много важно, което прави отношенията още по-здрави и приятни.

4. Споделяте ценностите и перспективите си за живота. Връзката на емоционално и духовното ниво е толкова силна, колкото физическото привличане. Това е един от признаците, че двамата сте един за друг. Когато вършите в една посока, когато може да мечтаете и градите бъдещето си заедно, това значи, че връзката ви е силна и може да прерасне в нещо още по-красиво.

5. Отнасяте се един към друг с грижа и любов, вместо да се съдите и критикувате. Дори когато сте в конфликт, внимавате как говорите на партньора си, защото не искате да се нараните. Много е важно в една връзка да се научим да изслушваме другия, дори когато сме в спор да не крещим и да не го съдим. В крайна сметки вие двамата има различни характери и това понякога може да доведе до спорове. Важно е как излизате от този спор- дали обърнали гръб един на други, или с разбирателство и любов!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама