5 знака, че той е емоционален психопат


5 знака, че той е емоционален психопат
Снимка: iStock/Guliver

Емоционалното насилие често е по-лошо дори от физическото, защото го разпознаваме твърде късно и понякога може да продължи с години. Ако се чудите как да разберете дали човекът, с когото се виждате, е емоционален психопат, може би трябва да обърнете внимание на тези 5 знака, които са наистина големи предупредителни флагове.

1. Той те кара да вярваш, че всичко е по твоя вина

Емоционалните психопати не винаги са явни и открито агресивни. През повечето време те дори са много очарователни и състрадателни. В единия момент се карате, а в следващия той казва нещо от сорта на "Мило, не искам да се караме. Знам, че си разстроена и ти е трудно да контролираш емоциите си". И точно тогава – бам! Време е да светне първата лампичка.

2. Манипулира информацията

Този тъп мъже са склонни да манипулират и извъртат нещата така, че в един момент вие да започнете да се съмнявате в собствените си преценка, памет и разум. Дори да сте го хванали в изневяра, защото той е забравил пощата си отворена на компютъра, в крайна сметка ще се окажете в ситуация да се извинявате, за дето му ровите в нещата.

3. Той те обвинява за всичко отрицателно

Макар малко да прилича на точка 1, този аспект е съвсем различен. В този случай говорим за склонността на емоционалния психопат да обвинява другите за всичките си житейски проблеми. Работата му не върви добре? Е, вината е твоя, защото го изнервяш у дома. Ударил е колата? Разбира се, постоянно го разсейваш с глупави обаждания.

4. Мачка те психически

Разбира се, тук не винаги става дума за директни обиди и унижения. Понякога тези мъже са наистина подмолни и дори комплиментите им могат да те накарат да се чувстваш жалка, глупава или грозна – "Тези дънки ти стоят добре, въпреки 5-те килограма отгоре" или нещо от сорта. И щом веднъж повярвате, че вашата самооценка не съществува, емоционалните психопати могат да ви накарат да повярвате на всичко, което искат.

5. Той те изолира от света

Той ще положи неимоверни усилия да ви попречи да виждате приятелите си, защото всъщност го е страх, че някой може да ви накара да прогледнете. А ако случайно някой от тях каже мнението си за него, ще има цяло представление как въпросният човек ревнува, завижда или не разбира истинската любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама