6 признака на токсично поведение, което може да разруши дори най-силната връзка


6 признака на токсично поведение, което може да разруши дори най-силната връзка
Снимка: iStock

Ако връзката ви с любимия човек не върви и той твърди, че вие сте основната причина за това, замислете се! Често не забелязваме, че поведението ни става токсично и влияе негативно на отношенията ни, но със сигурност това може да убие любовта.

Не всеки човек е има способността да признае грешката си и да спре в точния момент по време на кавга. Но всеки от нас може да се научи на това, като по този начин правим себе си по-мъдри, а отношенията в семейството - по-силни. В тази статия ще ви разкрием на какви черти  в поведението си трябва да обърнете внимание.

Признаци на токсичното поведение, което убива любовта:

1. Винаги обвинявате партньора си за всички грешки дори ако подсъзнателно знаете, че всъщност вие сте виновни!

2. За да постигнете това, което искате, поставяте ултиматуми на любимия човек или според вас прибягвате до доста безобидни изнудвания- те обаче не са толкова безобидни за другия.

3. Можете да играете игри с половинката си и да използвате трикове, като по този начин умишлено обиждате и унижавате любимия човек.

4. Забелязвате чести неконтролирани изблици на гняв и раздразнение у себе си.

5. Преди всичко се интересувате от интересите си и лесно можете да жертвате нуждите на партньора.

6. От всяка малка муха сте готови да направите слон и всеки разговор във вашата връзка може да се превърне в скандал (или по-точно вие го правите на скандал).

Какво да направите?

Ако сте забелязали горните неща в поведението си, трябва да помислите внимателно за бъдещето. Решете сами дали имате нужда от връзка с човек, който не ви причинява нищо друго освен дразнене, гняв и чувство на снизходителност. Може би просто не обичате партньора си? В този случай намерете смелост в себе си и се разделете с половинката си веднъж завинаги, без да измъчвате себе си или другия човек.

Ако отношенията са скъпи за вас и искате да ги запазите на всяка цена, започнете да работите върху поведението си. Контролирайте всеки поглед, всяка дума, всяка мисъл! Може би във вас се е натрупало неизказано негодувание и разговор от сърце с любимия човек ще ви помогне да разрешите този проблем.

Никога не е късно да потърсите помощ от специалист. Опитен психолог ще ви помогне да разберете себе си и да развиете правилното отношение, което ще направи вас и вашата сродна душа щастливи. Ако обичате истински, трябва да се борите за отношенията си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама