7 начина да превъзмогнете несподелена любов


7 начина да превъзмогнете несподелена любов
Снимка: iStock/Guliver

Да подарите сърцето си на някого, когото не можете да имате емоционално, може да повлияе сериозно на вашето самочувствие и психично състояние. Очевидно е, че трябва да се отървете от тези чувства възможно най-скоро. Да, звучи по-лесно, отколкото е всъщност. Но за да преодолеете вашата несподелена любов и да започнете да живеете нов живот, трябва да започнете да правите малки стъпки в правилната посока. Ето 7 от тях.

1. Приемете факта, че този човек няма нужда от вас

Опитайте се да погледнете на любовта си от различна гледна точка. Прилича ли на класически романс? Ако можете да признаете, че вашият човек не ви обича, вие сте на правилния път. Имате ли усещане, че когато разкриете душата си, това, което получавате в замяна, е снизхождение? Да, вероятно е точно това.

2. Отвлечете вниманието си

Далеч от очите, далеч от ума. Това трябва да бъде вашето мото, ако искате да преодолеете вашата несподелена любов. Стойте възможно най-далеч. Ако можете, най-добрият вариант за вас би бил да отидете на дълго пътуване, където няма да можете да се свържете с него или да го следите в социалните мрежи. Просто насочете потока на мислите си в друга посока.

УБИВАМЕ СЕ ВЪВ ВРЪЗКИ НА КОМАНДНО ДИШАНЕ

3. Намерете човек със същите проблеми

Не сте единственият човек, който има подобни проблеми. Много хора са изпитали болката от несподелената любов и са я подминали. Разкажете на близките си за чувствата си. Попитайте ги как са го оцелели и какво са направили, за да освободят разочарованието. Понякога всичко, от което се нуждаете, е да чуете думи от рода на "Колко добре те разбирам".

4. Погрижете се за себе си

Когато сте погълнати от тъмните си мисли, обикновено започвате да пренебрегвате себе си. Дори ако не чувствате нищо освен болка, погрижете се за външния си вид и здравето си. Вземете топла вана, направете си чаша вкусен билков чай, отидете на фризьор или на шопинг.

10 ЦИТАТА ЗА ЛЮБОВТА КЪМ СЕБЕ СИ

5. Започнете да тренирате

Има много начини да възстановите емоционалния си баланс. Най-ефективният от тях са физическите упражнения. Те могат да ви помогнат да се освободите от стреса и да произведете завидно количество ендорфини. Ако искате да комбинирате спорт и изкуства, започнете да танцувате – зумба, салса и каквото ви хрумне. Все ще намерите 2 часа седмично да "изключите" ума си.

6. Оставете тази мечта зад себе си

Има добра индийска поговорка: "Ако конят ви е мъртъв, слизайте". Не се отдайте на безнадеждни мечти. Няма нищо по-унищожително от това да чакаш нечия любов.

7. Не се ядосвайте

Любовните неуспехи са част от живота. Ако нещо противоречи на вашите планове, не трябва да започвате да мразите себе си или всички представители на противоположния пол. Повярвайте, че ще видите своя собствен щастлив край.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама