7 причини защо мъжете НЕ харесват умни жени

  • 7 причини защо мъжете НЕ харесват умни жени
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 13.04.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Дори в 21 век много мъже изпитват искрена неприязън към феминизма и правата на жените. Ако пък жената е и умна, тя директно попада в черния списък. На какво се дължи критиката към умните жени обяснява професорът по психология Майкл Карсон.

1. Умните жени са лоши "робини"

Мъжете и жените са били равни преди около 700 хил. години, но  с развитието на селското стопанство и появата на продуктови запаси много неща са се променили. Определили са се сексуалните роли, мъжете получават повече привилегиии, моногамията губи важността си, а робството става икономически обосновано. Мъжете заповат да доминират не само над робите, но и над жените. Умните жени подриват патриархалните устои. 

2. Те са лоши домакини

Извън дома си много мъже са принудени да се подчиняват на правилата, но в семейството си са царе и богове. Умните жени отказват безропотно да се занимават с неблагодарната домакинска работа, която е забележима само, когато не е свършена. 

3. Тези жени мислят за себе си прекалено много

Обществото е фокусирано върху женската репродуктивна функция, а мъжете - върху женското тяло (а не върху мозъка). Обществото насочва момичетата към по-леки достижения. Умните жени нарушават шаблона и околните се опитват да ги поставят на мястото им.

6 ЗНАКА, ПО КОИТО ДА ПОЗНАЕТЕ СИЛНАТА ЖЕНА

4. Умните жени показват, че не е страшно да се държиш като момиченце

Учат ни, че мъжественността е по-добра от женствеността. Треньорите и военните често се присмиват над останалите, като ги наричат "момиченце".

5. Те са лоши "майчета"

Да, именно "майчета", а не майки. Най-добрите майки са най-умните жени.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.