Жена над 35, необвързана и щастлива? Абсолютно ДА


Жена над 35, необвързана и щастлива? Абсолютно ДА
Снимка: iStock/Guliver

Много жени често казват, че когато нямат партньор до себе си, не се чувстват пълноценни. Страдат, изпитват неудовлетворение, нужда от компания, тотална самота. Други пък - напротив. Радват се на своята свобода и не броят минутите до следващото гадже, а се наслаждават на всеки ден. Затова подготвихме причини, поради които да се усмихнете и да повярвате, че самотата не е болест!

Между 35-40 години животът тепърва започва 

Грешни са тези, които вярват, че над 30 години вече е безполезно да мечтаят за нещо и да се надяват за промяна. Психолозите ви напомнят, че състоянието на щастие не зависи от възрастта или дали имате партньор. Може да се чувствате напълно добре и сами да разберете, че сте се оформили като човек, че сте постигнали това, което искате и все още има много интересни неща пред вас. Това, че всичките ви приятелки са омъжени, човекът на живота ви още пътува към вас, а децата не са на преден план не трябва да ви отчайва. Всъщност от вас зависи да решите как да управлявате живота си, да не се подавате на натиска на обществото, сключвайки брак с първия човек, когото срещнете.

40 ИСТИНИ, КОИТО ЖЕНАТА РАЗБИРА ПРЕДИ 40

Правилно приоритизиране

Ако разбирате, че на този етап не сте готови да се откажете от нищо, тогава няма нужда да координирате решението си с някого или да се притеснявате как това ще се отрази на избраника ви. Ясно разбирате какво е важно за вас в момента и какво може да изчакате, докато очакванията ви се изпълнят. С други думи, вие правите това, което е удобно за вас, а не това, което обстоятелствата изискват (или конкретен човек). Освен това вие сте много по-мобилни в процеса на взимане на решения и лесно можете да промените живота си, ако сметнете за необходимо.

Компромисът не е за вас 

До определена възраст вече имате ясна представа какъв човек трябва да бъде до вас и не сте съгласни с нещо друго. И тук не говорим за високи очаквания, просто ставате толкова самостоятелни, че не разбирате защо изкуствено създавате проблеми за себе си и свързвате живота си с някой, който не ви подхожда по някакви параметри. В други случаи ще се справите добре без тези драми - компромиси са необходими само за тези, които вече са във връзка, а свободните хора не харчат своето време, енергия и нерви за това.

Липса на финансови проблеми

Не дължите нищо на никого и можете да правите, както сметнете за добре. Имате морален дълг към себе си - да станете щастлива и трябва да се съсредоточите върху това. Включително в управлението на бюджета. Психолозите казват, че хората, които не са в отношения, са много по-отговорни в подхода си към паричните въпроси, защото знаят със сигурност, че могат да разчитат само на себе си. В този смисъл "самотниците" са по-дисциплинирани - те знаят точно колко пари имат в момента, харчат точно толкова, колкото могат да си позволят, и със сигурност ще компенсират за следващия месец, ако изведнъж направят някое "превишаване".

Животът е ваше право 

Секс на първа среща? Защо не! Едно пътуване до морето в момента? Също е добре дошло. Не се адаптирате към настроението на другите хора и можете да правите това, което сметнете за добре. Например да експериментирате в леглото и да решите какво точно ви доставя удоволствие и какво лесно бихте отказали. Позволявате си неща, които не противоречат на вашите принципи, стандарти на живот и възпитание.

 

Ако изпълните тези кратки правила ще видите, че щастието е било по-близо, отколкото сте очаквали. Това ще ви помогне лесно да се адаптирате във всяка една ситуация и да приемете, че най-хубавото тепърва предстои.

10 СТЪПКИ КЪМ МЕЧТАНОТО ЩАСТИЕ

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама