Истината за това как да обичате себе си


Истината за това как да обичате себе си
Снимка: iStock/Guliver

Обичта към себе си е новата мания на съвременното общество. И би трябвало. В крайна сметка, тя ви прави уверени и свободни да бъдете най-добрата си версия.

Но има наистина тънка граница между обичта към себе си и самоунищожението. Някои от най-разпространените заблуди за обичта към себе си са резултат от това колко прекомерно компенсираме липсата ѝ. Така се ражда един друг вид обич към себе си. Такава, която налага. Такава, която е активна само когато има публика. А това ни разрушава.

Да обичаш себе си не е еднократно нещо. Автентичното самолюбие не може да бъде предизвикано от наркотици, комплимент или безсмислена връзка. То не е настроение. То не е маска, която си слагате. Ето какво точно е любовта към себе си:

Любовта към себе си не е условна

Истинското щастие не е в това да поставяте условия за това, което получавате и това, което давате. "Ако получа увеличение на заплатата, ще бъда щастлив." Може да бъде ужасно разочароващо, когато нещата не вървят по начина, по който искате, но се научете да знаете кога е време да спрете.

Любовта към себе си не изчезва с първия проблем

Когато имате проблем, имате два варианта. Да избягате и да потърсите "сигурност" другаде или да се изправите срещу проблема и да намерите решение. Познайте кое от двете неща правят хората, които обичат себе си? Когато се отнасяте към себе си с любов и уважение, знаете, че заслужавате повече от това просто да избягате и да се спасите от евентуален проблем. Знаете, че така показвате обич към себе си и се научавате как да се грижите за себе си по най-добрия начин.

10 ЦИТАТА ЗА ЛЮБОВТА КЪМ СЕБЕ СИ

Любовта към себе си не е еднократно постижение

Ако мислите, че любовта към себе си е място, до което трябва да достигнете и да спрете, грешите. Любовта към себе си е постоянно занимание, на което трябва да сте отдадени. Предизвикателството е да продължите напред, когато всичко ви дърпа назад, да се научите как да приемате факти, а не да ги отричате. Това е да продължавате да бъдете отговорни, когато всичко около вас ви принуждава да постъпите по друг начин. Както се казва: "Животът не е в очакването да премине бурята, а в това да се научим да танцуваме под дъжда".

Любовта към себе си няма нужда от защита

Осъзнайте, че вие и само вие контролирате своя избор и действия. Вие сте отговорни за доброто си състояния и за изпълнението на вашите цели и мечти. Разбирането на собствената си стойност означава да знаете, че не всеки ще може да я види. Но когато вземете решение, правите всичко за себе си. И да, често пъти - независимо дали ви харесва или не - ще се нуждаете от помощта на други хора, за да постигнете целите си. Когато това се случи, научете се да предлагате помощта си в замяна.

30 СЪВЕТА КАК ДА ЗАОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама