Колкото повече обичаш себе си, толкова по-малко ти пука за другите


Колкото повече обичаш себе си, толкова по-малко ти пука за другите
Снимка: iStock/Guliver

Когато сте несигурни в себе си и собствените си качества, винаги търсите потвърждение и одобрение от приятели, близки или напълно непознати хора. Не сте сигурни дали изглеждате добре, докато не ви направят комплимент. Не сте сигурни дали да си направите нова прическа или да се боядисвате с различен цвят, докато не получите поне няколко различни мнения. Но не трябва да живеете по този начин. Не е нужно да ви пука какво другите хора мислят за вас.

Когато обичате себе си, нямате нужда от ничие одобрение. Нямате нужда от милион харесвания на всяка снимка в Instagram. Дори и да не получите такива, те няма да окажат влияние на самочувствието ви. Няма да ви накарат да премахнете снимката от стената си. Защото знаете, че изглеждате добре, независимо дали някой друг е съгласен с това.

Когато обичате себе си, щастието ви става приоритет. Осъзнавате, че вашето мнение е единственото, което има значение.

Когато обичате себе си, няма да отделяте време за анализиране на всеки ход, който правите в живота. Няма да губите време, чудейки се дали следващото ви решение ще ви накара да изглеждате зле, или да бъдете съдени. Ще се тревожите само за това дали се чувствате в хармония със себе си, дали това е посоката, в която искате да продължите живота си.

Когато обичате себе си, осъзнавате, че всеки прави грешки и една стъпка встрани не означава, че сте се провалили. Преминаването през всеки ден става все по-лесно. Вашата усмивка е по-широка, а притесненията ви по-леки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама