7 знака, че връзката ви е емоционално незряла


7 знака, че връзката ви е емоционално незряла
Снимка: iStock

Емоционалната незрялост е неспособността да управлявате, изразявате или да се справяте с емоции по подходящ за възрастта начин. Хората, които са емоционално незрели, могат да реагират на ситуации по прекомерен, детински начин.

Съвсем логично, емоционално незряла връзка е тази, в която единият или двамата партньори участват или позволяват странно поведение, което не е в съответствие с възрастта им. Това може да бъде забавно, докато не стане тревожно и токсично. Ако искате любовта ви да оцелее, трябва да сте сигурни, че е достатъчно емоционално зряла, за да има такъв шанс. Ето кои са знаците, че имате незряла връзка.

Дълбоко егоцентрични сте

Пазете се от тези партньори, които говорят само за себе си и мислят за неща, които се отнасят до тях. Това обикновено е признак на нарцисизъм, груба незрялост или и двете. В края на краищата, истинските възрастни преминават през фазата „Аз”, когато са в ранните си 20 години.

Имате нездрав интерес към броя на сексуалните партньори на другия

Ако един от партньорите не се чувства комфортно, че неговата половинка е имала "твърде много" сексуални завоевания, той има проблеми. Това не е просто въпрос на несигурност. Хората, които не могат да разберат, че другите са сексуални същества, които може да са имали минало преди тях, имат сериозни двойни стандарти в съзнанието си.

Не можете да обсъждате неща, които ви карат да се чувствате неудобно

Най-големият проблем, който незрелите хора обикновено имат във връзките си, е комуникацията. Поведенческите проблеми като пренебрегване, хладнокръвие или гневни изблици, когато партньорът ви повдигне тема, която ви притеснява, са показателни за човек, който така и не се е научил как да изговори нещата по цивилизован начин.

Притеснявате се дали сте “достатъчно готини”

Всички познаваме хора, които не са успели да надраснат гимназиалните си години. Това са хората, които все още са обсебени от това „да бъдат готини“ и да привличат внимание.

Не можете да поемате вина за грешки

Това не е просто проблем с незрялостта, а потенциален предупредителен знак за разстройство на личността. В една зряла връзка и двамата партньори би трябвало могат да признаят, че грешат.

Дразните другия нарочно

Хората, които целенасочено правят неща, които провокират или ядосват, често го правят, защото всъщност не могат да се изправят срещу собствените си чувства. Дори и да е нещо фино, това пак може да се счита за злоупотреба и е индикатор, че връзката не си струва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама