Не съм слаба, защото обичам


Не съм слаба, защото обичам
Снимка: iStock/Guliver

Не съм слаба, защото си позволявам да чувствам, да си отворя сърцето за някого и да му позволя да види части от мен, които преди съм криела от всички останали, и да строя мостове вместо стени.

Не съм слаба, защото показвам на някого, че не е грижа за него или дори да им го кажа в очите. Предпочитам да им кажа какво точно означават за мен, вместо да играя игрички, за да им покажа, че не ме интересуват. Не съм слаба, защото съм истинска.

Не съм слаба, защото давам шанс на някого и цялото си внимание, тъй като вниманието означава интерес, любопитство и инвестиция.

Не съм слаба, защото отделям време за някого, за когото ме е грижа, дори обществото да ми казва, че трябва да се правя на заета, за да изглеждам по-привлекателна. Според мен е по-интригуващо, когото си зает и въпреки това намираш време да видиш някого.

Не съм слаба, защото разкривам прекалено много или казвам всичко, което мисля, тъй като да се пазиш е безопасно, но не е искрено. Така не може да откриете искрата и дълбочината.

Да се влюбиш не е слабост. Слабост е само когато се опиташ да бягаш от нея, когато се опитваш да я саботираш, когато се опитваш да си играеш с нея, когато се отнасяш с нея като с игра и когато я отблъскваш всеки път, когато почука на вратата ти.

Слабост е само когато искате да излекува егото си, а не сърцето. Когато искате само внимание, само когато искате да знаете, че сте желани и когато сте по-заинтересовани в това да взимате, отколкото да давате.

Тъй като любовта изисква смелост, кураж, сила и безстрашие.

Любовта има нужда от някой, който не се страхува да бъде отхвърлен, който няма да се предаде и който никога няма да се откаже да я търси.

И ако мислите, че да се влюбиш е слабост, тогава никога не сте били достатъчно силни, за да обичате, да чувствате и да дадете сърцето си на някого.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама