Никога не се моли за любов

  • Никога не се моли за любов
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 25.07.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Просто не го прави. Не се моли на никой да те обича, уважава или да споделя времето си с теб. Не моли за отдаденост и внимание. Не трябва да преследваш някого, защото този, който те обича, няма да тича. Този, който те обича, никога няма да те остави да просиш, защото ще ти даде себе си и своето време доброволно. Няма да допусне да се съмняваш, дори за миг, в неговата любов.

Никое човешко същество не бива да се моли за любов. Спри да се унижаваш. Защото да се молиш за нещо толкова просто и изначално е неуважение към себе си. Мислиш си, че не можеш да живееш без него и по-добре да лазиш, отколкото да го загубиш? Глупости. Живяла си без него преди и ще живееш и след него. Да се превърнеш просяк за любов и привързаност няма да го задържи, повярвай.

Наистина ли толкова се страхуваш да бъдеш сама? Наистина ли искаш да останеш в ужасна връзка, защото смяташ, че да бъдеш унижена е по-добре, отколкото да си сама? Помисли над това. Да се молиш за нечия любов означава, че буквално молиш някой, който не те обича, да остане с теб, защото не искаш да си сама. Ти струваш толкова повече от това...

Стани от коленете си, изтупай ги и стъпи здраво на земята. Използвай гласа си, за да крещиш от яд и болка, а не за да просиш. Тръгни си първа. Покажи, че краката ти могат и да си тръгнат, а не само да преследват. Ръцете ти могат да приветстват нещо ново и хубаво, а не да стискат с отчаяние.

Твоето самоуважение принадлежи само на теб. Затова бъди силна и удивителна, каквато вътрешно знаеш, че си. Никога не се моли за любов, а за сила, за да си тръгнеш от този, който не те обича.

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.