Сама не значи самотна


Сама не значи самотна
Снимка: iStock/Guliver

Живеем в свят на табута, в свят на етикети и клишета. Съдим за хората по кориците, по това, което виждаме в социалните им медии, посрещаме ги по дрехите, пак по тях ги изпращаме. Смятаме, че знаем всичко за някого, защото знаем какво работи и с лекота го поставяме под общ знаменател с още милиони души. Преценяваме го по народност, етнос, цвят на кожата, възраст.

Затова дори и днес, в общество, в което мъжете и жените са с равни права, работят рамо до рамо и постигат еднакви успехи, пак смятаме, че има неща, които са женски. А когато разберем, че някоя дама по свое желание е решила да не бъде във връзка, я гледаме с тъга и съжаление. В същото време обаче за мъжете казваме, че просто ще си поживеят. А нямат ли и жените право на това?

Ако една жена реши да остане сама, това не значи непременно, че тя е самотна. Означава просто, че е решила да се посвети на близките си, на кариерата си и не на последно място: на себе си. Означава, че е преподредила приоритетите в живота си и на този етап връзката не е сред тях. Означава, че е била достатъчно интелигентна и уверена, за да прекрати отношения, които не са градивни. Означава, че е оценила себестойността си, пресмятайки, че мъжът до нея не е в състояние да я изравни. Означава, че е осъзнала, че си заслужава да потърси Принца, онзи, когото всички наричат Единствения. Защото всяка жена има право на подобен мъж в живота си. И никой не е казал, че ако сме над една определена възраст, трябва да се задоволим с каквото има.

Често имаме нужда от време. Време, през което да осмислим това, което ни се случва и това, което ни предстои. Да потърсим изгубеното си Аз, което сме претопили във всички връзки до момента, забравяйки себе си в стремежа да бъдем по-добри половинки. Да се отърсим от грешките, да ги разберем и да не ги повтаряме повече. Да станем една по-добра версия на себе си.

Затова следващия път, когато видите зряла жена, решила по собствена воля да бъде сама, не бързайте да цъкате с език и да я гледате съжалително – може би точно в този момент тя преминава през период, който ще я направи по-добър човек и следователно: по-добър партньор за в бъдеще.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама