Човешкото сърце е многострунен инструмент


Човешкото сърце е многострунен инструмент
Снимка: iStock

Няма значение колко пренебрегвате сърцето си. Дори и да се подигравате с него, то пак ще остане ваше, винаги ще бие в гърдите ви и ще страда, заради вашите грешки. Житейски трудности, проблеми, умора, скука и болка – всичко това го изтощават, но то продължава да бие, толкова силно и истинско. И по този начин ви показва, че сте живи и че трябва да продължите напред!

Измъчено сърце

Определени събития в живота ви могат да повлияят негативно на сърцето ви. Страданието и болката са неразделни аспекти на човешкото съществуване. И с всеки удар, който сърцето получава, състоянието му се влошава. Чувствали ли сте някога ударите на живота, които сякаш ви лишават от част от вашето сърце? Толкова много ви боли от това, че сякаш се задушавате и нямате сили да продължите напред?

Човешкото сърце търпи хиляди удари през живота си. Понякога ударите са леки, а понякога - цели битки. Но то продължава да бие, оставайки силата, която се крие зад всеки ваш дъх и винаги пази надежда, дори и да се опитате да я скриете.

Защото дълбоко в сърцето си всеки човек пази най-тайните си мечти, конкретна лична фантазия и крайна цел. Колкото и внимателно да се опитваме да ги забравим или пренебрегнем, те остават основната част от ранения и жизненоважен орган, който изпомпва кръв в телата ни.

Големи сърца

Голямото сърце, което знае къде е и към какво се стреми, не може да се счупи много лесно. То ще издържа на всяка форма на насилие, като същевременно остава непоколебимо и балансирано. Винаги ще бъде искрено с вас, всеки ден ще ви движи напред и ще ви дава сили.

Тъй като сърцето е съществена част от нашия живот и винаги страда, е по-добре да го слушаме, опитвайки се да го разберем и да се грижим за него. Всъщност, дори ако ни се струва, че животът ни се разпада, когато се откъсне парченце от сърцето ни или ако получим силен удар от хората, ние не можем да обърнем гръб на нашите планове, желания и трудности.

Този, който слуша сърцето си, никога няма да получи противоречива информация от него, няма да почувства нуждата да навреди на друг или да постигне щастие с цената на чуждото щастие.

Сърцето, колкото тежко да е ранено, разбира другите хора и знае как да уважава. То познава стремежите на другите, разбира ги и им помага.

Въпреки че ви се струва, че сърцето ви е изтощено и че трябва да го предпазите и скриете от по-нататъшни страдания, не правете грешка и не спирайте да го слушате. Щастието живее в сърцето, то знае всички ваши заветни желания. Забравете за неговото страдание и се насладете на всички добродетели, с които то изпълва живота ви. Защото това е единственият начин да намерите своето място в света, където можете да се смеете, чакайки бъдещето с душа, пълна с надежда.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама