Да се срещаш с мамино синче


Да се срещаш с мамино синче
Снимка: iStock/Guliver

Има много неща, които могат да съсипят една връзка. А когато връзката е с мамино синче, още повече. Ще ви трябват здрави нерви както за него, така и за доминантната му майка.

Ето някои неща, с които ежедневно ще трябва да се справяте:

1. Той никога няма да бъде напълно независим

Без значение на колко години е той, майка му винаги ще се появява – вероятно без предупреждение – да му готви, чисти и пере, пускайки язвителни коментари как е „умрял от глад“ без нея. Той, разбира се, нищо няма да забележи, само ще се усмихне и ще я целуне.

2. Той никога няма да вярва на нищо, освен ако не му го е казала майка му

Дори когато става дума за прости неща като начина, по който да се сготви парче месо или за това, къде да се отиде на почивка – ако не е направено по начина на майка му, значи не е правилно. Да не говорим за сложни неща като инвестиции и купуване на жилище. Ако майка му не одобрява квартала, сбогувайте се с мечтания апартамент.

3. Тя се опитва да контролира и вашия живот

Независимо дали – по някакво чудо – тя се е съгласила с вас за избора на жилище, или сте се предали и сте купили онова, което тя одобрява, не си въобразявайте, че ще можете да го обзаведете както искате. Бъдете подготвени за купищата драпирани розови завеси и порцеланови фигурки, които тя ще донесе.

4. Той смята, че вашият вкус е нейният вкус

Въобразява си, че двете харесвате еднакви неща и ви подарява еднакви подаръци за Коледа, независимо колко каталози за бижута оставяте небрежно така, че да ги види.

5. Тя винаги ще има последната дума

Без значение за какво става въпрос, мама винаги ще има последната дума. Дори да го убедите да изслуша вашата гледна точка при закрити врати, мама само с едно обаждане може да го накара да смени романтичното пътешествие до Париж за двама със семейна почивка. Защото очевидно е по-лесно да каже „не“ на вас, отколкото на нея.

6. Никога няма да можете да избегнете сравненията

Със сигурност не го правят нарочно, но е невъзможно да не сравняват жената, с която са избрали да споделят живота си и мама. Независимо дали е за праха за пране, който използвате, начина, по който готвите яйца или как говорите сутрин, той винаги ще ви казва, че мама го прави по друг начин. Просто така, в случай, че някой ден поискате да се превърнете в нея.

7. Той винаги ще има свой собствен начин

Няма по-упорит човек от маминото синче. Той е бил толкова зает да измисля пасивно-агресивни начини да се съпротивлява на майка си, че продължава да ги използва и във връзката си с вас. С малко повече търпение можете да го накарате да разбере защо е важно да се правят компромиси, но ако ви е къс фитила, може би трябва да си намерите по-независим мъж.

8. Никога няма да можете да се шегувате за майка му

Сериозно – никога. Майка му е целият му свят и всяка шега за нейна сметка той ще приеме като лична обида – без значение колко го убеждавате, че я харесвате. Затова просто си дръжте устата затворена, а шегата кажете на приятелките си, те ще я оценят.

9. Той си пише повече с нея, отколкото с вас (и не го намира за странно)

Прибирате се от работа и се чудите защо цял ден не сте прочели и дума от него. Разбира се, той ще ви каже, че е бил страшно зает. Но не толкова зает, че да не отговори на съобщенията от мама. Не си правете труда да спорите за това, той просто ще ви погледне и ще каже „Но това е мама, не се брои“.

10. Той ще й се обажда за всяка дреболия

Ако го помолите да направи нещо дребно в домакинството, той ще й се обади десет пъти, за да е сигурен, че ще го направи както трябва – освен ако тя просто не дойде и не го направи вместо него.

11. Ще му липсва амбиция

Трудно е за някой, който цял живот е получавал всичко наготово, да разбере смисъла на здравата работа. Вината не е негова, но щом живеете заедно, защо и вие трябва да страдате от това? Опитайте се да го насочите в правилната посока с подкрепа и насърчение и да му помогнете да преодолее този лош навик. Няма нищо по-вбесяващо от човек, който просто очаква да му се случват хубави неща, без да положи усилие за тях.

12. Той става непоносим, когато е болен

Всички знаем, че мъжете се оплакват много повече, когато са болни, но момчето на мама е направо нетърпимо. И колкото и да се опитвате да му помогнете, все не го правите както трябва. Не след дълго майка му ще се появи да му сготви супа и да подхвърля забележки за домакинстването ви. Най-доброто, което можете да направите е да оставите майка му да се погрижи за него. Така ще има своето време с нея, а на вас няма да ви се налага да се занимавате със сополите му.

Едно нещо обаче не може да се отрече на маминото синче – той обича силно жените в живота си. И това е нещо наистина специално.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама