"Добрите момчета" не винаги са добри момчета


"Добрите момчета" не винаги са добри момчета
Снимка: iStock/Guliver

За своите 30 години успях да взема своя дял от токсични мъже, които разбиха много неща в мен – сърце, ум, вяра. Приютявах в душата и тялото си изгубените каузи и ранените, патологичните измамници и неизлечимите нарцисисти. Обичах и „лошо момче”. Защото бях добро момиче? Защото противоположностите привличат? Не. Просто, защото аз самата се отнасях лошо към себе си, така че не ми правеше впечатление, когато това отношение идва и от друг човек. Идеята да претегля собствената си стойност не ми беше минавала през ума.

Учих за себе си и връзките си от моделите, които имах в миналото си. Реших, че е време да се срещна с хубав човек, който ще ми купи цветя и ще ме запознае с майка му. Сещате се, започнах да търся „добро момче”. Всички филми и всички книги сякаш бяха създадени около този човек. Така че беше време да го намеря. Бях направила жертвите, целунала жабите и се бях поучила от грешките си.

И ето каква е опасността от даване на етикети на хората. Понякога дори „добрите” не са добри. Без значение колко перспективни изглеждат, колко обичат майка си, без значение цветята и вниманието, те все пак са хора, свободни да правят грешки. Много грешки, които могат да заглушат с чар и искряща усмивка. Да превържат и целунат раните ви, носейки етикета „добро момче”.

Колкото и лесно един мъж може да има репутация на измамник и лъжец, точно така се печели и славата на добрите момчета. Репутацията предполага съучастие. Сърцето ми беше разбито точно от мъж с такъв етикет. И за първи път в живота си мислех, че заслужавам повече от „добро”.

Отнема години, за да признаете недостатъците си и да споделите белезите, скрити под лъскавата, кокетна външност, която показвате на потенциалните си бъдещи партньори. Тази стена, която всички ние поставяме, може да бъде толкова привлекателна, покрита с графити, със свеж слой боя. Тя все по-често контрастира на това, което се крие зад стената. Исках добър човек, но никога не се запитах дали съм доброто момиче, което заслужава.

Не четете етикетите. Но избирайте ярък цвят за вашата стойност, само защото си представяте колко красива ще е рисунката. Всички сме в процес на изграждане, но всички си заслужаваме.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама