Една прегръдка, а толкова много любов


Една прегръдка, а толкова много любов
Снимка: iStock

Можете да изразите своята любов, уважение и топли чувства към човек с помощта на мили думи. Но понякога те не са нужни. И ако просто прегърнете любимия човек здраво, тогава никакви думи няма да са ви необходими- той веднага ще почувства обичта ви.

Ползите от прегръдките обаче не се ограничават до това да покажете любовта и привързаността си към някого. Те наистина изразяват любов, близост, нежност и закрила. Една прегръдка може да ни накара да се почувстваме много по-добре, дори и в най-тежките моменти.

Прегръдката дава решителност

Прегръщайте се! Ще се почувствате прекрасно! Всъщност прегръдките са най-добрият начин да кажете на любим човек: "Всичко ще е наред, аз винаги ще съм с теб". И когато човек осъзнае, че не е сам с проблема си, за него е много по-лесно да се справи с всичко.

Прегръдките придават сила

Да, такъв "разрешен допинг" е допустим дори при спортни събития на високо ниво. Отново това отчасти се дължи на факта, че човек не остава сам със своя проблем. И ако това може да се реши с изключително просто прилагане на физически усилия, тогава той има мотивацията да се справи с всичко по-добре и по-бързо.

Прегръдките укрепват здравето

И това е специфичен медицински факт. Редовните "сесии" наистина намаляват кръвното налягане, намаляват сърдечната честота, укрепват имунитета и като цяло значително подобряват благосъстоянието. Затова по-често прегръщайте възрастните си роднини - това е полезно за тях.

Прегръдките дават усещане за сигурност

Дори малки маймуни, в случай на опасност, бягат при родителите си, за да се скрият в обятията им. Въпреки това големите и мъдри хора правят същото, тъй като тази реакция е фиксирана почти от детството. Хубаво е да разберете за "чудодейния успокояващ ефект на прегръдките" и да по-често да прегръщате любимите си хора.

Прегръдките – толкова много любов без нито една дума

Както вече споменахме, някои искрени "прегръдки" въздействат много по-силно от хиляди чувствени, мотивиращи и успокояващи думи. Особено, ако идват от любим човек, на когото се доверявате и когото обичате.

Прегръдките повишават самочувствието

Човекът е социално същество. Ето защо той спешно трябва да почувства, че не е сам. Тогава се появява самочувствие и възниква мотивация. Тогава човек се чувства уверен в себе си и може да постигне всичко. Прегръдките помагат за това. Освен това е толкова хубаво да почувстваш топлината на любимия човек, нали?

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама