Истината е, че превъзхождаме онези, които не са в състояние да ни обичат


Истината е, че превъзхождаме онези, които не са в състояние да ни обичат
Снимка: iStock

Превъзхождаме тези, които са неискрени с нас. Тези, които ни карат да се чувстваме така, сякаш не заслужаваме нито тяхното време, нито техните усилия...

Истината е, че превъзхождаме онези, които не ни ценят. Тези, които не са притеснени от отсъствието ни. Тези, които ни позволяват да се дистанцираме. Превъзхождаме онези, които ни карат да се чувстваме взаимозаменяеми.

Истината е, че превъзхождаме онези, които са неискрени с нас. Тези, които само говорят, но не правят нищо, когато имаме нужда. Тези, които харесват само едната страна на нашата личност, но не искат да приемат другата. Тези, които не се интересуват от нашите желания и нужди, защото са твърде заети със собствените си.

Превъзхождаме онези, които ни карат да се чувстваме така, сякаш не заслужаваме нито тяхното време, нито техните усилия. Тези, които могат да ни дадат много повече, но избират сдържаност в отношенията. Тези, които ни поставят в самия край на своя списък с приоритети. Превъзхождаме тези, които са груби с нас. Тези, които правят две крачки назад в отговор на всяка наша стъпка напред.

Истината е, че въпреки всичко достигаме момента, в който осъзнаваме кой и какво заслужаваме. И тогава вече не сме готови да се примирим с по-малко. Не искаме да преминем през същия порочен кръг и да дадем сърцето си на някой, който не знае какво да прави с него. Истината е, че достигаме дотам, че нашето самолюбие надминава всяка друга любов. Ние избираме себе си, дори когато другите не ни избират.

Истината е, че превъзхождаме онези, които проявяват своето безразличие и нежелание дори да се опитат да ни задържат. Превъзхождаме тези, които гледат на нас, сякаш сме просто още една спирка по пътя към това, което търсят.

Истината е, че сме готови да дадем на любимия си целия свят и всичко, което искаме в замяна, е да сме сигурни, че той няма да злоупотреби. Че сърцето ни е в безопасност с него и че той няма да превърне тази любов в друга лъжа или грешка.

Истината е, че превъзхождаме онези, които казват всичко, което искаме да чуем, но не потвърждаваме думите си с действия. Превъзхождаме тези, които не ни обичат. Отне ни години, за да се научим да обичаме себе си и сега не искаме да унищожаваме всичко това, като сме до човек, който ни кара да се съмняваме кои сме и дали сме достойни за неговата любов.

Истината е, че превъзхождаме онези, които не се страхуват да ни загубят. И по този начин ни загубиха!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама