Истинската любов ви вдъхновява да станете по-добри, но никога насила


Истинската любов ви вдъхновява да станете по-добри, но никога насила
Снимка: istock/ Guliver

Истинската любов не е егоистична. Тя е търпелива и знае, че в живота няма съвършени хора. И ако искаме да обичаме друг човек, трябва да обичаме неговите странности.

Безусловната любов се среща много рядко. Обикновено всеки иска да поправи другия човек, защото малцина са в състояние да приемат партньорите си такива, каквито са в действителност.

Истинската любов не винаги е рози и пеперуди в стомаха.

Тя може да бъде изключително сложна. Не става дума да се приемем един друг в момента, а през целия ни живот, независимо от трудностите, през които човек трябва да премине.

Не бива да очаквате, че човекът до вас ще се промени. Ако сега не е този, който искаме да видим, след време той няма да стане такъв. Не можете да обичате някого и да очаквате той да е съобразен с вашите идеи за това кой трябва да бъде. Любовта изобщо не е така подредена.

Всъщност всеки от нас е в състояние да накара партньора си да стане по-добър, без да го принуждава да прави това, което не иска. В отношенията има граница, която не бива да се пресича. Във всички успешни отношения винаги всеки има своите собствени граници и разбирания, към които партньорите се отнасят с уважение.

Истинската любов не е егоистична.

Тя е търпелива и знае, че в живота няма съвършени хора. И ако искаме да обичаме друг човек, трябва да обичаме неговите странности.

Всеки от партньорите трябва да се чувства като свободна личност и това ще му позволи да расте във взаимоотношенията и да почувства подкрепата на другия на всяка стъпка от пътя си. Партньорът е някой, който е наблизо в трудни моменти.

Съюз, в който партньор приема само определени черти на вашата личност, не е връзка, в която ще бъдете щастливи!

Когато срещнем истинската любов, едновременно в нас възниква усещане за свобода и комфорт. Всички имаме собствени рани, всеки в даден момент от живота се е чувствал отхвърлен, всички сме хора. Никой не е перфектен. Рицари в блестящи доспехи не съществуват.

Ако и двамата правите следното, значи във вашата връзка има истинска любов:

Подкрепяте се взаимно.

Грижите се един за друг.

Не се опитвате да се поправяте един друг.

Имате подобни цели и ценности в живота.

Разбирате се добре.

Общувате добре помежду си.

Прощавате си.

Не се игнорирате един друг.

Приемате недостатъците един на друг.

Ако имате някой, когото обичате безусловно и който не искате да загубите, значи наистина сте намерили нещо специално. А за тези, които все още търсят любов, мога да ги посъветвам само едно- спрете! Тя сама ще ви намери, защото тя винаги се появява на най-неочакваното място в най-неочакваното време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама