Как да бъдете приоритет, а не опция в една връзка


Как да бъдете приоритет, а не опция в една връзка
Снимка: iStock

Едно често срещано, но погрешно схващане за отношенията: много хора вярват, че ще получат това, което дават. Инвестирате в даден човек с цялото си сърце, правите го приоритет, давате всичко от себе си и очаквате той да направи същото… но обикновено се случва точно обратното. Той продължава да хвърля минимални остатъци по пътя ви и вие отчаяно се вкопчвате в тях, надявайки се, че един ден той ще ви даде нещо малко по-сърдечно.

В крайна сметка се озовавате в едностранчива връзка, в която вие вършите цялата работа. Искате да бъдете третирани като приоритет, а не като опция, но как да се случи това?

Вижте още: Любовта е свободна да прави рани, а после да ги целува

1. Не се страхувайте да си тръгнете

Това, което ни държи в отношения, които отдавна сме надраснали, е страхът. Страх от самота, страх, че няма да намерите някой по-добър, страх от грешен избор…

Трябва мълчаливо да носите убеждението, че ако тази връзка не отговаря на вашите стандарти, вие ще си тръгнете. И не се страхувайте да си тръгнете, защото ще намерите нещо по-добро. Ако обаче не успеете да влезете в това състояние на духа, трябва да стигнете до корена на проблемите със самочувствието, водещи до това поведение.

Ако един мъж знае, че няма да отидете никъде, тогава той не е мотивиран да ви даде приоритетно отношение. Нормално човешко поведение - искаме максимална награда за минимални усилия. Вие давате наградата, а той полага минималните усилия.

2. Установете дълбочината на връзката

Една основна област, която мъжете гледат, когато решават дали сте „просто гадже“ или „жената“, е дълбочината на връзката. Тук отново се намесва страхът. Когато се страхувате да не го загубите или да ви напусне, тогава влизате в “свръхбдителен режим” на търсене и анализиране на поведение. Това ви пречи да се свържете по дълбок начин.

Начинът да създадете истинска връзка е просто да присъствате и да бъдете. Трябва да се освободите от страховете си, защото иначе няма да успеете да бъдете наистина уязвими и открити.

3. Кажете му какво искате и очаквате

Толкова много жени се страхуват да говорят и да изразят нуждите си от страх да не изглеждат твърде нуждаещи се. Но да знаете какво искате, не ви прави нуждаеща се. Нуждаещият се човек отчаяно се нуждае от партньора си да реагира по определен начин, да бъде валидиран, в противен случай започва да страда.

Ако искате определени неща от мъжа до себе си, опитайте се просто да му кажете. Не това, което казвате, а начинът, по който го казвате, прави разликата.

Ако имате нужда той да планира почивка или поне да участва, тогава му кажете. Не го правете по засрамващ, взискателен, обвиняващ начин, просто споделете уверено, че това е нещо, от което се нуждаете.

4. Отдръпнете се

Ако не ви третира като приоритет, понякога всичко, което е необходимо, е да се отдръпнете малко, за да стимулирате интереса му и да го накарате да се засили отново.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама